"Ventspils" izcīna Latvijas kausu futbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas kausa izcīņas futbolā finālspēlē svētdien "Ventspils" komanda "Skonto" stadionā Rīgā ar rezultātu 3:1 (2:0) apspēlēja "Liepājas metalurga" vienību.

Pirmais puslaiks abu komandu izpildījumā iesākās visai piesardzīgi. Mača 23.minūtē pirmais bīstamais sitiens bija pie "Liepājas metalurga" vārtiem, kad japānis Minori Sato no distances sita pa vārtiem, tomēr bumbu atsita liepājnieku vārtsargs Pāvels Šteinbors.

Desmit minūtes vēlāk rezultātu atklāja Oļegs Laizāns, kurš ar elegantu sitienu no standartsituācijas izvirzīja "Ventspils" komandu vadībā. Pirmā puslaika beigās "Ventspils" futbolists Ahmeds Abdultofiks vienatnē izrāvās pret Šteinboru un bumbu pārcēla viņam pāri, palielinot rezultātu līdz 2:0.

Otrais puslaiks iesākās daudz mierīgāk, jo "Ventspils" mēģināja noturēt divu vārtu pārsvaru. Mača 67.minūtē bīstami pa vārtiem sita "Liepājas metalurga" futbolists Antons Jemeļins, taču bumba lidoja pāri vārtiem, bet neilgi pēc tam Abdultofiks pēc lieliskas Sato piespēles no vārtu priekšas guva savus otros vārtus šajā spēlē.

78.minūtē uz "Ventspils" komandas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To izpildīt devās Jemeļins, kurš ar spēcīgu sitienu vārtu stūrī pārspēja "Ventspils" vārtsargu Aleksandru Vlasovu. Atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un "Ventspils" svinēja uzvaru.

"Ventspils" Latvijas kausu izcīnīja piekto reizi komandas pastāvēšanas vēsturē, bet uz Kurzemi trofeja dodas sesto reizi, jo vienreiz to izcīnījusi arī "Liepājas metalurga" vienība.

Kā ziņots, Latvijas kausa pusfinālos "Ventspils" ar rezultātu 2:0 pieveica Daugavpils klubu "Daugava", bet "Liepājas metalurgs" ar 2:1 papildlaikā apspēlēja "Jūrmala-VV" vienību.

Pēc pusfināla cīņām noskaidrojās, ka ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīru ieguva "Daugavas" komanda, kas pagājušajā sezonā izcīnīja ceturto vietu Latvijas čempionātā. Savukārt "Ventspils" un "Liepājas metalurgs" tiesības spēlēt Eiropas līgā ir garantējušas pēc pagājušās sezonas Latvijas čempionāta rezultātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu