Rīgas VEF pietuvojas trešajam čempionu titulam pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Klavins, VEF Riga

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā spēlē sestdien uzvaru izcīnīja valsts čempioni Rīgas VEF, pietuvojoties trešajam čempionu titulam pēc kārtas. Aizvadītajā mačā Rīgas VEF izbraukumā ar 78:69 (10:21, 21:17, 24:13, 23:18) uzvarēja «Ventspils» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1 savā labā.

Uzvarētāju labā pa 18 punktiem guva amerikāņi Viljams Denjelss un Ērls Roulends, bet «Ventspils» rindās ar 15 punktiem izcēlās vēl viens amerikānis Folerins Kempbels.

Pirmajā ceturtdaļā ventspilnieki vadībā izvirzījās pēc nospēlētas pusotras minūtes un pakāpeniski pārņēma iniciatīvu savās rokās. Pacietīgā spēlē laukuma saimnieki iekrāto sešu punktu pārsvaru līdz ceturtdaļas beigām palielināja līdz 11 punktu atzīmei (21:10).

Otrās ceturtdaļas ievadā «Ventspils» pārsvars uz brīdi sasniedza 15 punktus, bet Rīgas VEF uz to atbildēja ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem. Iniciatīva pārgāja viesu pusē, kas ceturtdaļas vidū atradās iedzinējos ar 24:31, bet četras minūtes pirms puslaika beigām laukuma saimnieki atjaunoja desmit punktu pārsvaru (36:26). Rīdzinieki vēlreiz spēja pārsvaru samazināt un pietuvoties līdz piecu punktu atzīmei, bet atpūtā «Ventspils» devās pie rezultāta 38:31 savā labā.

Trešo ceturtdaļu Rīgas VEF sāka ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, pārņemot vadību. Cīņas gaitā rīdzinieki uz brīdi atradās vadībā ar pieciem punktiem, tomēr atrāvienu izveidot viesiem nebija pa spēkam.

Ceturtās ceturtdaļas pašā sākumā Rīgas VEF panāca sešu punktu pārsvaru, bet uz sekmīgiem «Ventspils» komandas centieniem atspēlēties ceturtdaļas vidū atbildēja ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, kas valsts čempioniem dāvāja vadību ar 68:59.

Divas minūtes pirms cīņas beigām Rīgas VEF komanda atradās vadībā ar 73:66, bet atlikušajā laikā laukuma saimnieki bija neprecīzi vienā uzbrukumā pēc otra, neizmantojot iespēju atspēlēties.

Abas komandas LBL finālā sacenšas trešo gadu pēc kārtas.

Kā ziņots, pirmajā mačā pirms gandrīz divām nedēļām «Ventspils» Saldū izcīnīja uzvaru ar rezultātu 86:84, otrajā cīņā Rīgas VEF Ventspilī revanšējās ar 69:42, bet trešajā spēlē ceturtdien Saldū, mača beigās atspēlējot vairāk kā desmit punktu deficītu, pārāki ar 74:72 atkal bija rīdzinieki.

Pēc fināla otrā mača sērijā iestājās pārtraukums, jo Rīgas VEF piedalījās VTB bankas rīkotā Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfināla sērijā, kurā trīs reizes pārliecinoši atzina Maskavas apgabala «Himki» pārākumu.

Kaut Rīgas VEF pirms sērijas paziņoja, ka visas savas spēles aizvadīs Saldū, trešdien pašreizējie čempioni pavēstīja, ka tomēr piekto un nepieciešamības gadījumā arī septīto spēli aizvadīs «Arēnā Rīga».

Sērijas piektais mačs «Arēnā Rīga» notiks 27.maijā, bet sestā un septītā spēle nepieciešamības gadījumā tiks aizvadītas 29. un 31.maijā.

LBL finālā Rīgas VEF spēlē ceturto reizi, bet ventspilniekiem šī ir četrpadsmitā finālsērija.

No 11 spēlētāju Rīgas VEF pamatkodola vismaz viens LBL čempiona titulus ir sešiem spēlētājiem. Pa trīs reizēm par LBL čempioniem kļuvuši Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, divi zelti ir Kristapam Janičenokam un Gatim Jahovičam, bet pa vienam titulam ir Donātam Zavackam un Antanam Kavaļauskam.

«VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts ir trīskārtējs LBL čempions un ir vienīgais ārzemju treneris, kam izdevies aizvest savu komandu līdz Latvijas čempionu titulam.

No finālsērijas dalībniekiem pretinieku komandās spēlējuši vairāki spēlētāji. Sandis Valters, Mārtiņš Laksa un Ronalds Zaķis savulaik bijuši Rīgas VEF spēlētāji, bet no «VEF Rīga» sastāva «Ventspils» komandas rindās spēlējis Dairis Bertāns, Lauris Blaus un Artūrs Strēlnieks.

2013.gada LBL fināla komandu treneriem katram ir pa trīs LBL čempionu tituliem. Ramūns Butauts trīs reizes kļuvis par čempionu kā treneris, bet Roberts Štelmahers - trīs reizes kā spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu