«Rīgas kausos 2013» piedalīsies sportisti no vismaz 27 valstīm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada 30.maijā plkst.18:00 stadionā «Daugava» notiks starptautiskās vieglatlētikas sacensības «Rīgas kausi 2013». Sacensībās dalību apstiprinājuši sportisti no 27 valstīm, TVNET informē organizatori.

Jau tradicionāli sacensības sāksies ar Latvijas bijušo vieglatlētikas zvaigžņu bērnu skrējienu.

Šogad «Rīgas kausi» tiks izcīnīti sešās disciplīnās – šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 200 m skrējienā sievietēm, 400 m barjeru skrējienā vīriešiem, kārtslēkšanā vīriešiem un 3000 m kavēkļu skrējienā sievietēm. Kopumā «Rīgas kausos 2013» sacensības notiks 15 vieglatlētikas disciplīnās. Dalību sacensībām ir apstiprinājuši 126 sportisti no 27 valstīm.

Skatītājiem sacensības būs lieliska iespēja skatīt vienkopus Latvijas labāko vieglatlētu Lauras Ikaunieces, Poļinas Jeļizarovas, Līnas Mūzes, Sintas Ozoliņas-Kovalas, Ronalda Arāja, Vadima Vasiļevska, Aināra Kovala, Zigismunda Sirmā, Mareka Ārenta, Elvija Misāna startus. «Rīgas kausi» ir kļuvuši pazīstami starptautiskajā arēnā, jo «Daugavas» stadionā varēs redzēt arī titulētus ārvalstu atlētus - Kanādas rekordistu lodes grūšanā Dylan Armtrong (5.vieta Londonas Olimpiskajās spēlēs), kubiešu 800 m skrējēju Yeremez Lopez (6. vieta Pekinas OS), spāņu šķēpmetēju Noru Bicet (7. vieta Atēnu OS), ASV sprinteri Cleo van Buren (pasaules čempione U-20).

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna, paužot gandarījumu par sacensību nozīmību un organizāciju, atzīmē: «Ja pērn viens no mūsu mērķiem sacensību organizēšanā bija vēlme atdzīvināt seno «Rīgas kausu» tradīciju, tad droši var teikt, ka tas mums ir izdevies, ko apliecina fakti, ka šogad ir gandrīz dubultojies dalībvalstu skaits, kā arī tas, ka sacensības 2012.gadā Rīgas Sporta laureātā tika nominētas kā Gada pasākums sportā.»

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents (LVS) Guntis Zālītis pauž gandarījumu, ka «šogad Eiropas Vieglatlētikas asociācija novērtējot pagājušā gada sacensību norisi un sportistu rezultātus, ir piešķīrusi šīm sacensībām European Outdoor Classic meeting statusu, kas ļauj šā gada programmu papildināt ar septiņām šim statusam obligātām disciplīnām (lodes grūšana vīriešiem, kārtslēkšana vīriešiem, trīssoļlēkšana vīriešiem, 400 m barjeru skrējiens vīriešiem, šķēpa mešana sievietēm, 200 m skrējiens sievietēm un 3000 m kavēkļu skrējiens sievietēm). Sacensību dalībnieku skaitu noteikti papildina arī LVS iesaistīšanās European Athletic Promotion projektā.»

Šogad sacensību programma ir papildināta ar jauno talantu meklēšanas kampaņu «Iesaki talantu!», kas plkst. 17:00 «Daugavas» stadionā vainagosies ar jauniešu dalību vieglatlētikas meistarklasēs, kuras vadīs Latvijas vieglatlētikas zvaigznes sadarbībā ar Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneriem. Pavisam 55 jaunie talanti no dažādiem Latvijas novadiem (Preiļi, Tukums, Dobele, Rīga) piedalīsies meistarklasēs, kuras vadīs Ineta Radeviča (tāllēkšana), Māris Urtāns (lodes grūšana), Viktors Lācis (barjerskriešana), Dmitrijs Miļkevičs (skriešana), Modris Liepiņš (soļošana) un Mārcis Štrobinders (šķēpa mešana). Vislielāko interesentu atsaucību ir raisījušas tāllēkšanas un lodes grūšanas meistarklases.

Sacensību «Rīgas kausi 2013» direktore Ieva Zunda, neslēpjot prieku, atzīmē: «Ļoti liels prieks, ka šogad sacensībās piedalīsies gandrīz visi mūsu labākie sportisti! Tāpat milzīgs paldies bijušajiem vieglatlētiem par iesaistīšanos meistarklašu vadīšanā jaunajiem talantiem īsi pirms sacensībām, paldies arī uzticamajiem sadarbības partneriem un atbalstītājiem.»

Plkst. 20:30 skatītājus gaida vēl kāds pārsteigums - stadiona skrejceliņos 4x100 m skrējiena stafetē varēs redzēt sacenšamies Latvijas sporta spēļu pārstāvjus no volejbola, futbola, hokeja un basketbola klubiem, kā arī Soču Ziemas Olimpisko spēļu kandidātus no bobsleja, slēpošanas un kamaniņu sporta. Pazīstamākie komandu pārstāvji – Arvis Vilkaste (bobslejs), Ulla Zirne (kamaniņu sports), Juris Ģērmanis (slēpošana).

Skatītājiem ieeja sacensībās un autostāvvieta būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu