Visi Rīgas maratonā cietušie izrakstīti no slimnīcas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visi 24 ārstniecības iestādēs nogādātie «Nordea» Rīgas maratona dalībnieki pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas devušies mājās, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

(Pievienota 2.rindkopa.)

Jaunākā NMPD rīcībā esošā informācija liecina, ka starp cietušajiem bijuši arī vairāki ārzemnieki, tostarp viesi no Lietuvas, Igaunijas un Vācijas. Lielākoties veselības problēmas radušās gados jauniem cilvēkiem - 18 līdz 40 gadus veciem, bet cietuši arī vecāki cilvēki - kāds 53 gadus vecs vīrietis un 66 gadus vecs vīrietis.

Jau ziņots, ka vakar maratona laikā slimnīcās tika nogādāti 24 tā dalībnieki. Četros gadījumos dalībniekiem konstatētas vieglas traumas, piemēram, sastiepumi, savukārt 20 dalībniekiem konstatēta ķermeņa pārkaršana.

Kā iepriekš skaidroja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, šogad atšķirībā no iepriekšējiem maratoniem nav bijuši traģiski gadījumi.

Viņa arī piebilda, ka maratona organizatori ir aktīvi skaidrojuši par nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem karstā laikā, kas acīmredzot arī ir devis rezultātus. Kā uzsvēra mediķe, pēdējos trīs gadus maratona laikā ir bijis ļoti karsts laiks.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. «Nordea» Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi - tas joprojām ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā un viens no tikai 44 maratoniem pasaulē ar augsto IAAF novērtējumu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu