Znaroks: Bijām labi sagatavojušies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase bija labi sagatavojusies aktīvai Austrijas valstsvienības spēlei, pēc izšķirošā mača par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta A divīzijā svētdien izteicās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:1, saglabājot vietu spēcīgāko komandu vidū.

Domā, ka neparādīja īstās spējas

"Prieks, ka izdevās izpildīt uzdevumu, bet žēl, ka nesasniedzām mērķi. Šī bija viena no grūtākajām situācijām, kāda man bijusi kā trenerim, bet labi, ka pēc zaudējuma slovēņiem savācāmies," pēc mača atzina Znaroks. "Varējām cīnīties par krietni augstākām pozīcijām, bet visu izšķīra vieni vārti. Vai nu somiem, vai dāņiem būtu iemetuši, varēja viss būt citādāk. Pietiktu pat ar vienu realizētu "bullīti"."

"Gaidījām, ka austrieši spēlēs aktīvi, tāpēc labi sagatavojāmies. Nevarētu teikt, ka pirmo periodu aizvadījām lieliski, tomēr galvenais, ka rezultatīvi," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris. "Tālāk jau spēlējām savu spēli."

Par turpmāko darbu ar Latvijas izlasi Znaroks izteicās nekonkrēti

"Nezinu, ko darīšu tālāk, pagaidām nekādu sarunu ar federāciju nav bijis. Pat nezinu, vai man līgums ir beidzies," teica Znaroks, kurš jau čempionāta gaitā bija vairākkārt pieļāvis amata atstāšanu. "Ja salīdzina ar pagājušo gadu, laikam izlase šogad spēlēja pat labāk, bet nu redzam, kāds ir reglaments. Nākamā sistēma [divas grupas pa astoņām komandām] varētu pat mums nākt par labu."

"Jaunie spēlētāji sevi labi parādījuši šajā čempionātā un, ja turpinās strādāt, viss būs labi. Mans uzskats ir, ka viņiem visiem jāspēlē Rīgas "Dinamo"," uzsvēra Znaroks.

"Esmu vīlies. Daudzas spēles zaudējām, iekrītot pretuzbrukumos, lai arī paši aktīvi uzbrūkam," pēc mača atzina Austrijas izlases galvenais treneris Bils Giligans. "Līdzīgi bija vairākās spēlēs. Arī vairākumā daudz salaidām ripu savos vārtos. Latvijas komanda spēlēja labi, bija labi organizēta, disciplinēta, teicami darbojās aizsardzībā, un labi nospēlēja vārtsargs."

A divīzijā Latvijas izlase spēlēs arī nākamajā pasaules čempionātā, kas notiks Zviedrijā un Somijā. Tā būs jau 16.reize pēc kārtas, kad Latvija sacentīsies spēcīgāko komandu vidū.

Uz pasaules čempionāta pirmo divīziju izkrita Austrija un Slovēnija. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Turnīra noslēgumā Latvija ieņēma 13. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu