Mourinju piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenajam trenerim Žozē Mourinju piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija Eirokausu mačos, piektdien pavēstīja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Šāds sods ambiciozajam portugāļu speciālistam piespriests par viņa izteikumiem pēc UEFA Čempionu līgas turnīra pusfināla pirmās spēles, kurā "Real" savā laukumā ar 0:2 zaudēja aizvadīto divu sezonu Spānijas čempioniem "Barcelona".

Tāpat Mourinju nāksies samaksāt 50 000 eiro (35 100 latu) lielu naudas sodu, kamēr "Real" komandai par šādu trenera uzvedību nāksies šķirties no 20 000 eiro (14 000 latu).

Mourinju un "Real" komanda vadība varētu iesniegt apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Mourinju pēc zaudējuma pret "Barcelona" komandu neveiksmē vainoja mača galveno tiesnesi Volfgangu Štarku. Tāpat speciālists šajā mačā tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm un abu komandu atbildes izlaida diskvalifikācijas dēļ. Viņš šo maču noskatījās viesnīcā.

Tā kā Mourinju jau ir izcietis viena mača diskvalifikāciju, tad UEFA piektdien pieņemtais lēmums nozīmē, ka portugāļu trenerim būs jāaizlaiž trīs spēles nākamās sezonas Čempionu līgas turnīrā, bet vēl vienu maču UEFA atliks uz laiku līdz trīs gadiem.

Jau vēstīts, ka pēc zaudējuma Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē Mourinju atzina, ka UEFA speciāli neļauj citām vienībām spēlēt pret "Barcelona".

"Taču es nesaprotu, kāpēc tas tā notiek. Iespējams, ka pie vainas ir UNICEF [ANO Bērnu fonds], kura logotips rotā "Barcelona" formas. Tomēr kādā jaukā dienā tiks atrasta atbilde uz šo jautājumu," toreiz izteicās Mourinju.

Čempionu līgas pusfināla atbildes mačā "Real" komandu vadīja Mourinju palīgs Aitors Karanka. Kā ziņots, šī cīņa Barselonā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, tādējādi divu spēļu summā "Barcelona" bija pārāks ar 3:1 un iekļuva finālā.

Čempionu līgas finālā "Barcelona" spēkosies ar Anglijas vienību Mančestras "United", kas pusfinālā divu spēļu summā ar 6:1 pārliecinoši pieveica Vācijas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Šīs sezonas Čempionu līgas fināls notiks slavenajā Vemblija stadionā Londonā 28.maijā.

Jau vēstīts, ka "Barcelona" un Mančestras "United" komandas Čempionu līgas finālā spēlēja arī 2008./09.gada sezonā. Toreiz Spānijas klubs uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Zīmīgi, ka tagadējais "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola tieši Vemblija stadionā 1992.gadā pirmoreiz uzvarēja šajā turnīrā kā spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu