"Skonto" nosoda savu fanu agresīvo rīcību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība futbolā "Skonto" oficiālā paziņojumā nosodījusi savu atbalstītāju rīcību, kas iesaistījušies agresīvās sadursmēs ar pretinieku faniem.

Trešdien notikušajā Baltijas futbola klubu turnīra - "Triobet" Baltijas līgas - pusfināla pirmajā spēlē "Skonto" savā laukumā ar rezultātu 5:0 sagrāva "Liepājas metalurga" komandu, bet puslaika pārtraukumā abu komandu līdzjutēji ārpus stadiona izkāvušies.

''Skonto'' sola rīkoties

""Skonto" fani ar agresīvu rīcību vērsās pret pretinieku faniem. Tāda rīcība grauj visu, ko mūsu klubs cenšas izdarīt Rīgā saistībā ar līdzjutēju piesaisti spēlēm," oficiālajā mājaslapā internetā citēts vienības direktors Andrejs Baharevs. "Mēs esam kategoriski pret šādiem fanu izgājieniem."

"Futbola klubs "Skonto" darīs visu, lai aizsargātu visus līdzjutējus un spēles apmeklētājus no negatīvisma. Ja vajadzēs, mēs slēgsim arī H sektoru un nelaidīsim stadionā šos cilvēkus, kuri sarīkoja nekārtības un ar savu rīcību radīja triecienu futbola kluba "Skonto" reputācijai," Baharevs solīja.

"Skonto" komandas aktīvākie līdzjutēji pēdējās sezonās atbalsta komandu tieši H sektorā, un fanu kluba nosaukums ir "H-Side". Šosezon tam pievienojušies jauni cilvēki, no kuriem daudzi noskaņoti ļoti agresīvi.

Aicinās izveidot "melno sarakstu"

Kā pastāstīja "Skonto" komandas preses sekretārs Uldis Strautmanis, pēc kautiņa sākšanās vienība izsaukusi policiju. Tomēr, tā kā līdz policistu ierašanās brīdim cilvēki jau bija izklīduši, kārtības sargi atteikušies darīt ko vairāk un nav vēlējušies arī uzmanīt apkārtni, vai nekārtības neizcelsies pēc spēles.

"Ja es uzaicinu pie sevis ciemos viesus, tad man ir tiesības padzīt tos, kuri rada zaudējumus manai mājai, vai necilvēciski atnākušos, ja viņi man mājās sarīko nekārtības vai rada neērtības citiem viesiem," uzsvēra Baharevs.

Futbola klubs "Skonto" aicinās Latvijas Futbola federāciju (LFF) izveidot fanu "melno sarakstu", kuriem būs liegts atrasties futbola spēlēs.

Šādi "melnie saraksti" izveidoti vairākās Eiropas valstīs. Tā, piemēram, Polija īpaši aktīvi vērsusies pret agresīvajiem līdzjutējiem, lai tie netraucētu valstī sekmīgi aizvadīt 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, ko tā rīkos kopā ar Ukrainu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu