Krievijas hokejisti PČ 1/4 finālā kapitulē ASV izlasei (167)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zaudējumu pasaules čempionāta (PČ) ceturtdaļfinālā ceturtdien piedzīvoja pagājušā gada čempionvienība Krievijas izlase, kas ar rezultātu 3:8 (1:2, 0:2, 2:4) Helsinku «Hartwall Arena» kapitulēja ASV nacionālajai hokeja komandai.

Līdz otrās trešdaļas beigām ASV izlase bija izvirzījusies vadībā ar 4:1, kas Krievijas komandai lika veikt vārtsargu maiņu, un Iļjas Brizgalova vietā laukumā devās Semjons Varlamovs. Trešo spēles trešdaļu krievi sāka apņēmīgi, un jau otrajā minūtē Aleksandrs Ovečkins samazināja rezultātu līdz 2:4.

Tomēr pāris minūtes vēlāk ASV guva vārtus mazākumā. Ātri Krievija atkal samazināja deficītu līdz diviem vārtiem, tomēr trešdaļas vidū pasaules čempioni salūza un ielaida trīs vārtus nepilnu divu minūšu laikā, turklāt starp septīto un astoto ripu bija vien 11 sekundes.

Uzvarētājiem lielisku sniegumu demonstrēja Kreigs Smits, kurš izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm, bet Pols Ščasnijs guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles. Savukārt pa reizei ar precīzu metienu sevi apliecināja Alekss Galčeniks, Tīdžejs Ošī, Neits Tomsons, Džeikobs Truba, Raiens Kārters un Deivids Moss.

Tikmēr Krievijas izlasē vārtus guva trīs Aleksandri - Svitovs, Ovečkins un Perežogins.

ASV valstsvienība pa pretinieka vārtiem veica 31 metienu, kamēr Krievijas komanda 19 gadus vecā Džona Gibsona sargāto cietoksni apdraudēja 34 reizes.

Krievijas komandā par labākajiem spēlētājiem turnīrā tika nosaukti uzbrucēji Aleksejs Tereščenko, Iļja Kovaļčuks un Aleksandrs Radulovs.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā Krievijas izlase ieņēma otro vietu, bet ASV atradās pozīciju zemāk. Apakšgrupas savstarpējā mačā uzvaru ar 5:3 izcīnīja Krievijas hokejisti.

Ceturtdien tiks izspēlētās arī pārējās trīs ceturtdaļfināla spēles. Pulksten 15.45 Stokholmā Šveices izlase tiksies ar Čehiju, pl. 18.30 turnīra rīkotāji somi «Hartwall Arena» spēkiem mērosies ar Slovākiju, bet vakara mačā (plkst. 21.15) Stokholmā Kanādas valstsvienība spēlēs ar Zviedrijas nacionālo komandu.

Pusfināla spēles tiks aizvadītas sestdien, bet cīņa par medaļām risināsies svētdien. Visi šie mači risināsies Stokholmas «Ericsson Globe» arēnā.

Kā zināms, Teda Nolana vadītā Latvijas izlase pasaules čempionātā izcīnīja 11. vietu.

Elites divīziju atstāja Austrija un Slovēnija, bet spēcīgāko sabiedrībā pēc gada pārtraukuma atgriezās Kazahstāna un Itālija.

Komentāri (167)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu