Rīgas VEF pārtrauc sadarbību ar amerikāņu leģionāru Hemiltonu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi sadarbību ar amerikāņu centra spēlētāju Džastinu Hemiltonu, vēsta vienība.

Hemiltons, uz kuru tiesības pagājušajā gadā ieguva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Maiami «Heat», «VEF Rīga» komandai pievienojās janvārī, kļūstot par vienu no komandas līderiem, tomēr pēdējā laikā veselības problēmu dēļ spēlētājs atteicās doties laukumā.

Kā vēstīja klubs, spēlētājam, uzsākot fiziskās slodzes, sāp cirksnis un šī iemesla dēļ viņš atsakās doties laukumā.

VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā Hemiltons nospēlēja četras spēles, kurās vidēji guva 9,3 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas. «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sacensībās Hemiltons izcēlās ar vidēji 20,2 punktiem un 9,5 atlēkušajām bumbām, savukārt Eiropas kausa sacensībām viņu nepaspēja pieteikt.

Ceturtdien «VEF Rīga» uzsāks dalību VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā, kurā sacentīsies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala «Himki». Tāpat «VEF Rīga» būs jāturpina dalību LBL finālsērijā, kurā pašlaik cīņā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

22 gadus veco un 2,10 metrus garo Hemiltonu pagājušā gada NBA draftā otrajā kārtā ar 45.numuru izvēlējās Filadelfijas «76ers» vienība, bet drīz pēc tam viņš maiņas rezultātā nokļuva pie līgas čempionvienības Maiami «Heat», kurai centrs pieder arī pašlaik.

Tomēr Hemiltons izvēlējās šo sezonu aizvadīt Eiropā, nevis pacīnīties par iekļūšanu NBA, sezonas pirmos mēnešus aizvadot Horvātijas komandā Zagrebas «Cibona».

Sezonas sākumā Hemiltons piedalījās piecos no Eiropas kausa mačos «Cibona» rindās, kuros vidēji guva 7,8 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas zem groziem. Tikmēr Adrijas līgas sacensībās Hemiltons 16 mačos vidēji guvis 8,1 punktu un izcīnījis 5,6 bumbas zem groziem.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu