Dārziņš: Puiši ir malači un varoņi (41)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas valstsvienības kapteinis Lauris Dārziņš pēc pasaules čempionāta (PČ) pēdējā mača pret Somijas hokejistiem (2:3) uzslavēja komandas sniegumu un atklāja - izlasei šogad bijis lielisks kolektīvs. 2013. gada pasaules čempionātā Latvija izcīnīja 11.vietu.

Vēlējās iekļūt 1/4 finālā

«Lepojos ar komandu, puiši ir vienkārši malači un varoņi,» pēc mača atzina valstsvienības kapteinis. «Protams, klusībā mēs katrs cerējām izcīnīt kaut ko vairāk.»

Dārziņš septiņās čempionāta cīņās atzīmējās ar pieciem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Bažas par izkrišanu nepiepildījās

«Sastāvs bija spējīgs un spēlēt gribošs. Pienāca grūtības, un mēs kā komanda spējām tikt ar to galā. Prieks, ka bažas par izkrišanu no elites nepiepildījās. Citreiz negatīvisms dod papildu emocijas,» sacīja Dārziņš.

Liels paldies faniem

«Manu kapteiņa lomu komandā atviegloja izlases lieliskais kolektīvs. Es personīgi ceru, ka savus pienākumus pildīju godam,» piebilda Dārziņš.

«Gribētu pateikt lielu paldies Latvijas hokeja faniem, kas atbrauca un atbalstīja izlasi. Viņi bija dzirdamu, cepuri nost. Ja viņu nebūtu, tad dažās spēlēs būtu tukša halle.»

Latvija pasaules čempionātos Somijas izlasi līdz šim nekad nav uzvarējusi. Iepriekšējā tikšanās reizē (2011. gads) mūsu komanda bija vistuvāk panākumam, kad piekāpās ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā, bet 2005. gadā cīnījās neizšķirti 0:0.

Trešdien pasaules čempionātā ir brīvdiena, bet ceturtdien notiks visas ceturtdaļfināla spēles.

Komentāri (41)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu