Girgensons: Izlasei braukšu palīdzēt arī nākamgad (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar zaudējumu pasaules čempionātu (PČ) hokejā otrdien noslēdza Latvijas valstsvienība, kas Helsinku apakšgrupas pēdējā, septītajā spēlē ar rezultātu 2:3 pagarinājumā sīvā cīņā atzina turnīra rīkotāju Somijas izlases pārākumu. Pēc turnīra talantīgais uzbrucējs Zemgu Girgensons padalījās iespaidos par savu debiju pasaules čempionātā.

Saglabājuši vietu elitē

«Protams, varējām nospēlēt labāk,» pēc turnīra atzina 19 gadus vecais Girgensons. «Žēl, ka neizdevās izcīnīt trīs punktus pret Austriju. Esam saglabājuši vietu elitē, nav par ko galvas nokārt.»

«Zaudējumam nav attaisnojuma. Tomēr arī tiesneši Somiju kārtīgi pavilka aiz ausīm. Nezinu, laikam arī pagarinājumā mums nedaudz nepaveicās,» viņš sacīja.

Nospēlēja iespēju robežās

«Ja atskatās uz manu smago un nogurdinošo sezonu, tad pasaules čempionātā nospēlēju savu iespēju robežās. No sevis vairāk nevarētu prasīt,» skaidro izlases jaunākais dalībnieks.

Piecās čempionāta cīņās Girgensons atzīmējās ar vieniem gūtajiem vārtiem.

Gatavs aizstāvēt Latvijas krāsas

Ja Girgensona pārstāvētā Ziemeļamerikas komanda nebūs aizņemta «play off», viņš būs gatavs pievienoties izlasei pasaules čempionātā. «Protams, valstsvienībai braukšu palīdzēt arī nākamgad. Par to jautājumu nav,» sarunas nobeigumā piebilda Girgensons.

Latvija pasaules čempionātos Somijas izlasi līdz šim nekad nav uzvarējusi. Pēdējā tikšanās reizē (2011. gads) mūsu komanda bija vistuvāk panākumam, kad piekāpās ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā, bet 2005. gadā cīnījās neizšķirti 0:0.

Trešdien pasaules čempionātā ir brīvdiena, bet ceturtdien notiks visas ceturtdaļfināla spēles.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu