Motokrosists Toms Macuks otrais Eiropā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu motokrosists, Rodeo MX racing team braucējs Toms Macuks Eiropas motokrosa čempionāta 3.posmā Slovēnijā, Brežice mototrasē, MX Open klasē 26 dalībnieku konkurencē izcīnījis 2.vietu, informēja sportista pārstāve Sanita Pelēķe.

Dienu pirms Eiropas motokrosa čempionāta 3.posma Slovēnijā lija lietus. Toms Macuks sāka gatavoties dubļu sacensībām. Vispirms tika aizvadīti treniņi, pēc tam kvalifikācija.

Toms Macuks: «Treniņā vairāk «lasu» trasi, atrodu vietiņas, kur pielikt ātrumu.Vēlāk tētis pastāstīja, kā dažas vietiņas brauca līderis. Pats sev atgādināju trenera Vitālija Bobkova mācītos knifiņus. Priecājos par kvalifikācijā izcīnīto 2.vietu.»

Foto: Publicitātes foto

Rodeo MX braucējs bija gatavojies dubļu cīņām, taču sacensību dienā siltā saule darīja savu. Trase žuva zibens ātrumā. Dubļi lēnām pazuda.

Pirmā brauciena startā Toms Macuks otrais. Viņam priekšā vietējais slovēņu pilots Klemen Gerčar. Pirmajos apļos latviešu sportists mēģina turēties līdzi līderim, taču tas neizdodas, kā plānots. Toms Macuks visu braucienu notur otro pozīciju un tā arī finišē. Lai arī līderim pietuvoties neizdevās, labākā apļa starpība pret līderi tika samazināta līdz divām sekundēm.

Otrais brauciens ir identisks pirmajam. Toms Macuks startā otrais. Tāda pozīcija tiek noturēta līdz pat finišam.

Foto: Publicitātes foto

Eiropas motokrosa čempionāta 3.posmā Slovēnijā, Brežice mototrasē, pirmo vietu izcīna Klemen Gerčar (HONDA), otrais Toms Macuks (KTM), bet trešais Marko Leljak (KTM). Kopvērtējumā pēc trijiem posmiem Toms Macuks ieņem 1.vietu.

Toms Macuks: «Gandarījums ir gan man, gan manai komandai. Paldies visiem atbalstītājiem un līdzjutējiem! Paldies tētim par motocikla teicamo sagatavošanu, paldies mammai par gardām ēdienreizēm un jauko omu. Prieks, ka mamma kopā ar mums izturēja motokrosu trīs nedēļu garumā. Tagad uz mājām!»

Nākamais Eiropas motokrosa čempionāta posms notiks 19.maijā Polijas pilsētā Olsztyn.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu