Daiļslidotāja Kima PČ iegūto naudas balvu ziedos Japānai

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dienvidkorejas daiļslidotāja Juna Kima, kura pasaules čempionātā izcīnīja otro vietu, ziedos sacensībās nopelnīto naudas balvu Japānas zemestrīcē un cunami cietušajiem.

Ziņu aģentūra "Yonhap" citējusi Kimas aģentu, kurš stāstīja, ka 20 vecā sportiste ziedos 27 000 dolāru (12 856 latu) ANO Bērnu fonda (UNICEF) Japānas atbalsta fondam.

Pasaules čempionāta sacensībās Kima zaudēja tikai Japānas sportistei Miki Ando, lai arī bija vadībā pēc īsās programmas.

Tāpat viņa ir 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu zelta godalgas īpašniece.

Kima žurnāla "Forbes" veiktajā pētījumā bija viena no vislabāk apmaksātajām sieviešu sportistēm, ik gadu nopelnot 9,7 miljonus dolāru (4,5 miljonus latu).

Dienvidkorejas sportiste jau pagājušajā gadā Haiti zemes trīcē cietušajiem ziedoja 93 545 dolāru (44 256 latu).

Vīriešu sacensībās triumfēja Kanādas daiļslidotājs Patriks Čans, kurš turklāt sasniedza jaunus pasaules rekordus gan īsajā, gan izvēles programmā, kas līdz ar to deva jaunu pasaules labāko rezultātu arī summā.

Pāru sacensībās trešo reizi karjerā triumfēja Aļona Savčenko un Robins Šolkovijs no Vācijas, kuri ir arī šī gada Eiropas čempioni, savukārt dejās zelta medaļas negaidīti izcīnīja amerikāņi Merila Deivisa un Čārlijs Vaits.

Pasaules čempionāts pagājušajā mēnesī bija paredzēts Japānā, taču postošās zemestrīces un cunami dēļ to pārcēla uz Maskavu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu