Uz PČ Slovākijā devušies tikai uzticīgākie hokeja fani

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt plkst. 8:00 ar speciāli organizētu Rīgas "Dinamo" fanu kluba autobusu no Arēnas Rīga uz pasaules hokeja čempionātu Slovākijā devās vairāki desmiti Latvijas hokeja līdzjutēju. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu viņu skaits ir sarucis, taču fani pauž apņēmību atbalstīt savu nacionālo komandu gan uzvarās, gan zaudējumos.

Pulcēties Arēnas stāvvietā līdzjutēji sāka nepilnu stundu pirms izbraukšanas. Starp viņiem pārsvarā manāmi vidējās paaudzes cilvēki, daži uz čempionātu paņēmuši līdzi arī savus bērnus.

"Hokejam jūtam līdzi jau no vecā "Dinamo" laikiem," sarunā ar TVNET stāsta Raimonds, kurš uz Slovākiju dodas kopā ar sievu Aivitu. Šis viņiem būs otrais pasaules čempionāts, pirmais bija pagājušogad.

Cer uz iekļūšanu labāko astotniekā

Doties līdzi nacionālajai komandai viņu iedvesmojusi iesaistīšanās Rīgas "Dinamo" fanu kustībā – kopā ar dzīvesbiedri un citiem līdzjutējiem braucot uz KHL izbraukuma spēlēm, apceļotas daudzas tuvākas un tālākas Krievijas pilsētas.

Daudzi, pateicoties hokejam, kļuvuši par labiem draugiem arī dzīvē

"Pazīstu apmēram 90% no tiem, kas šobrīd atrodas autobusā," piebilst hokeja līdzjutējs. Runājot par priekšnojautām attiecībā uz Latvijas valstsvienības spēli, hokeja līdzjutēji smejas – mūsējie vislabāko sniegumu rādot tieši tad, kad no viņiem to gaida vismazāk. Skaļi savas prognozes izteikt neviens neņemas, taču klusībā daudzi tomēr cer uz iekļūšanu labāko astotniekā.

Valstsvienības līdzjutēju skaits sarūk

Paredzams, ka uz Bratislavu, kurā latvieši aizvadīs D apakšgrupas spēles, tiekoties ar Somiju, Čehiju un Dāniju, dosies aptuveni 2000 hokeja fanu. Atceroties to, cik lielu ažiotāžu savulaik pēc iekļūšanas pasaules hokeja elitē radīja līdzi jušana valstsvienībai, tas ir pamaz. Arī līdzjutēju rocība deviņdesmito gadu beigās, jaunā gadu tūkstoša sākumā nebija lielāka kā patlaban.

"Kopš parādījies Rīgas "Dinamo", fanu kustība ir sākusi dalīties – savi cilvēki par klubu, savi cilvēki par izlasi,"

Latvijas valstsvienībai uzticīgo fanu skaita samazināšanos ar hokeja saldā ēdiena "atēšanos" KHL sezonas laikā skaidro Raimonds. Pērn pasaules meistarsacīkstēs Vācijas pilsētā Manheimā mūsējo bijis krietni vairāk, taču nodalīšanos starp "Dinamo" un izlasi varējis just jau tad.

Neskatoties uz dažādiem blakusapstākļiem, šie līdzjutēji pauž gatavību atbalstīt gan savu klubu, gan Latvijas nacionālo komandu arī brīžos, kad komandai klājas grūti. Tajos brīžos, kad sajust fanu atbalstu un uzmundrinājumus hokejistiem ir nepieciešams visvairāk.

PČ Slovākijā (Bratislava un Košice) risināsies no 29. aprīļa līdz 15. maijam.

Mēs, TVNET sporta nodaļa, informējot par gada centrālo pasākumu ar pasaulē spēcīgāko hokeja valstsvienību dalību, turēsim roku uz pulsa, lai arī mājās palikušie Latvijas nacionālās komandas līdzjutēji un visi hokeja draugi kaut nedaudz sajustu klātienes efektu. Tāpat kā iepriekšējos gados TVNET izveidojis speciālu sadaļu "Slovākija 2011", kur ik dienas var iepazīties ar aktuālo informāciju par norisēm hokeja jomā. Seko līdzi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu