Atklāj lielāko sporta pasākumu sēriju Latvijā – Jūrmalas maratoni 2011

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 28. aprīlī, Alpha Baltic Sport, atklājot izstādi Jūrmalas maratoni 2010 spilgtākie mirkļi un pasniedzot pirmos starta numuriņus Jūrmalas velomaratona dalībniekiem, deva startu arī lielākajai sporta pasākumu sērijai Latvijā – Jūrmalas maratoni 2011.

2011. gada Jūrmalas maratonu sērija sāksies ar īstiem velosvētkiem. Jau 20.maijā norisināsies Jūrmala Grand Prix, kas ir UCI Eiropas tūres 1.2 kategorijas šosejas riteņbraukšanas sacensības. Tās šogad ir Latvijā vienīgās starptautiskās un profesionālās riteņbraukšanas sacensības. Savukārt 21. maijā ikviens varēs izaicināt sevi un startēt vienā no trīs Jūrmalas velomaratona distancēm.

Sporta pasākumu sērijas atklāšanas pasākumā Kaspars Tupiņš, Alpha Baltic Sport vadītājs, svinīgi pasniedza pirmos numuriņus Jūrmalas velomaratona dalībniekiem. Maratona garākajā distancē ar pirmo numuriņu startēs daudzsološais Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, 60 km – Valdis Spredzis, Skandi Motors rallija komandas pārstāvis, bet 14 km – Gatis Truksnis, Jūrmalas domes priekšsēdētājs.

Jūrmalas pilsētas mērs G. Truksnis atzīmēja: „Man prieks, ka viena maija nedēļas nogale Jūrmalā kļūs par īstiem velosvētkiem. Tas ir notikums, kuru noteikti pamanīs visi mūsu pilsētas iedzīvotāji un viesi. Esmu gandarīts, ka pie mums norisinās arvien vairāk masu sporta pasākumu un augsta līmeņa sacensību. Ne velti Jūrmala šogad atkārtoti ieguvusi Veselīgas pilsētas statusu un šis velomaratons popularizēs videi draudzīga transporta līdzekļa lietošanu. Mana ģimene piedalīsies velomaratona 14 km distancē, un aicinu arī citus veselīga dzīvesveida atbalstītājus nepalaist garām šo iespēju un piedalīties velobraucienā Jūrmalā.”

Īpašu goda titulu Ģimenes brauciena patronese saņēma aktrise Zane Vaļicka, kas Jūrmalas maratonu sporta pasākumos piedalās jau otro gadu. Iepriekš Zane startēja skriešanā, taču šogad viņa nolēmusi izaicināt sevi 14 km Favorit Ģimenes braucienā.

Pēc velopasākumiem 7. augustā notiks Spice skrituļmaratons, 21. augustā MTB maratons. Visbeidzot 11. septembrī Jūrmalas maratonu sērija noslēgsies ar BalticMiles skriešanas pusmaratonu.

Aicina iedvesmoties un tvert jaunus spilgtākos 2011.gada maratonu mirkļus

Tāpat K.Tupiņš atklāja arī fotoizstādi Jūrmalas maratoni 2010 spilgtākie mirkļi. „Šajās fotogrāfijās ikviens var redzēt tās emocijas, kas virmoja pagājušajā gadā, – sacensību gars, mērķtiecība, komandas saliedētība, uzvaras un sajūsmas saucieni un tā joprojām. Ar šo mēs vēlamies ikvienu iedvesmot piedalīties šā gada sporta pasākumos, izjust pozitīvo atmosfēru un adrenalīnu, kā arī tvert spilgtus kadrus un piedalīties fotokonkursā Tver mirkli,” stāsta K.Tupiņš.

Alpha Baltic Sport aicina šogad piedalīties foto konkursā Tver mirkli, kur pēc katra maratona labāko fotoattēlu autoriem būs iespēja iegūt balvas no Skandi Motors un t/c Spice. Savukārt, noslēdzoties visai sporta pasākumu sērijai, finālistiem būs iespēja cīnīties par divām galvenajām balvām – dāvanu kartēm Ls 100 vērtībā no sporta preču veikala tīkla Fans, kā arī no t/c Spice.

No 2.maija sāksies arī iesildīšanās treniņi Biķerniekos

Pirms Jūrmalas velomaratona ikviens riteņbraukšanas entuziasts ir aicināts piedalīties iesildīšanās treniņbraucienos Biķernieku sporta kompleksā. Tie notiks katru pirmdienu no 2. maija līdz 16. maijam, kā arī 13. maijā plkst. 18:30-20:30. Treniņbraucienus vadīs pieredzējušais riteņbraukšanas speciālists Dainis Ritums, kas ir arī Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas treneris.

Jūrmalas Grand Prix pulcē spēcīgākās Eiropas riteņbraukšanas komandas

Jūrmala Grand Prix 2011 jau piekritušas startēt 20 starptautiskas komandas no Igaunijas, Čehijas, Vācijas, Austrijas, Itālijas, Šveices, Grieķijas, Serbijas, Somijas, tostarp arī Krievijas un Moldovas valsts izlases, kā arī vēl četras Latvijas komandas. Kā spēcīgākās jāizceļ Šveices Champion System un Čehijas AC Sparta Praha.

Jūrmalas velomaratonam var reģistrēties interneta mājaslapā maratoni.lv, veikalu tīklā Fans visā Latvijā, kā arī reģistrācijas stendā t/c Spice pirmajā stāvā, pie informācijas stenda, katru piektdienu, sestdienu un svētdienu. Pēc 8.maija dalības maksa paaugstināsies.

Šogad īpaši patīkams pārsteigums ir sagatavots mazajiem sportistiem. Pateicoties Maxima Favorit atbalstam, bērni līdz 12 gadu vecumam dalībai gan velomaratonā, gan skrituļmaratonā, gan arī skriešanas sacensībās līdz pasākuma norises dienai var reģistrēties bez maksas.

Jūrmala Grand Prix kopējais balvu fonds 6620 eiro, bet Jūrmalas velomaratona - 5000 eiro. Turklāt arī tie, kas nekāps uz goda pjedestāla, varēs pretendēt uz naudas balvām. 60 km distancē dalībnieks, kurš finišēs 100., 200., 300., 400., 500., 600., 700., 800., 900. vai 1000., saņems garantētu naudas balvu 100 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu