Krievijas hokejisti rupjā spēlē piekāpjas somiem (101)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otro zaudējumu pēc kārtas pasaules čempionātā (PČ) piektdien piedzīvoja pašreizējā titula īpašniece Krievijas hokeja izlase, kas Helsinku «Hartwall» arēnā ar 2:3 atzina Somijas valstsvienības pārākumu.

Divus vārtus Somijas izlases labā guva Petri Kontiola, kurš ar pieciem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm kļuvis par turnīra dalītu rezultatīvāko spēlētāju, bet reizi precīzs bija Juhamati Āltonens, kurš otrās trešdaļas izskaņā vairākumā panāca 3:1 mājinieku labā.

Savukārt Krievijas izlases rindās izcēlās Aleksandrs Radulovs, otrās trešdaļas ievadā vairākumā uz to brīdi panākot neizšķirtu 1:1, un Iļja Kovaļčuks, 2:3 panākot divas minūtes pirms cīņas noslēguma.

Kovaļčuks piecās turnīra spēlēs iekrājis sešus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles.

Abu komandu spēkošanās noritēja ļoti agresīvā un rupjā cīņā, īpaši rupji vairākās epizodēs nospēlējot Kovaļčukam, kurš pēdējās sekundēs izpelnījās 5+20 minūšu noraidījumu.

Krievijas vārtsargs Semjons Varlamovs atvairīja 21 pretinieku metienu, kamēr Anti Rānta tika gala ar 34 sāncenšu raidījumiem.

TVNET jau vēstīja, ka dienas pirmajā spēlē Helsinku apakšgrupā Austrija 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēja pagājušā gada finālisti Slovākiju, sagādājot tai otro zaudējumu pēc kārtas.

Nākamo spēli Krievijas izlase aizvadīs svētdien, kad spēkiem mērosies ar Slovākijas valstsvienību, bet Somija sestdien tiksies ar Austrijas nacionālo komandu.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Kā nākamā turnīra organizatori augstāko divīziju nevar atstāt Baltkrievija. Vietu sadalījums, cīņa par medaļām kļūs zināma Zviedrijā.

Komentāri (101)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu