Slovāki: Zaudēt Latvijai ir apkaunojums (79)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc zaudējuma Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Slovākijas izlases galvenais treneris Vladimirs Vujteks un spēlētāji izteikušies, ka zaudēt latviešiem ir apkaunojums. Ceturtdien Latvija ar 5:3 pieveica pasaules vicečempioni Slovākiju. Šī mūsu komandai bija pirmā uzvara šā gada pasaules čempionātā.

«Tas, ko paveicām spēlē pret Latviju, ir apkaunojoši. Pretinieki ļoti ātri guva vārtus, bet mēs neizmantojām savas iespējas, lai atspēlētos, kamēr latvieši iemeta vēl un vēl. Mēs nedrīkstējām atļauties šai komandai zaudēt piecus vārtus - tas var atspēlēties čempionāta tālākā gaitā,» vīlies par zaudējumu bija Vujteks.

Soda metiens bijis lūzuma punkts

«Esmu vīlies visas komandas spēlē. Aizsardzībā pieļāvām vairāk kļūdu nekā iepriekšējos mačos, līdz ar to bieži spēlējām mazākumā, un Latvijas izlase pat tika pie iespējas izpildīt soda metienu. Tas bija lūzuma punkts, jo pēc tam šķita, ka visam beigas. Psiholoģiski bijām gatavi viņus uzvarēt, taču spēlējām neprognozējami. Nesaku, ka šī manā vadībā bija Slovākijas izlases sliktākā spēle, taču gana neveiksmīga, lai rezultāts liktu vilties,» izteicies treneris.

Slovākijas izlasei pavīdēja cerību stariņš, kad otrajā periodā rezultāta starpību izdevās samazināt līdz vieniem vārtiem, panākot 2:3. «Lai gan spēlējām slikti, gūstot otros vārtus, sākām ticēt, ka varam spēles gultni vērst sev par labu, taču tad latvieši atkal vienu ripu atguva.»

Bez lielas atpūtas

Jau piektdien slovāki aizvadīs maču pret Austriju, kas otrdien pieveica Latvijas izlasi. «Atpūtai daudz laika neatliks, taču tiksim galā - spēlētājiem ir jāatjaunojas un atkal jābūt gataviem spēlēt bez pārlieka satraukuma. Pret Austriju ir jāizcīna punkti - tie mums ir ļoti svarīgi.»

Zaudējums Latvijai rada negodu

«Latvieši spēlēja viegli un izmantoja savas iespējas, ātri panākot vadību. Atspēlēties nejaudājām. Zaudēt Latvijai ir negods, tagad laiks nožēlot savus grēkus un gatavoties nākamajai spēlei,» izteicies uzbrucējs Tomašs Zaborskis, kurš guva slovāku pirmos vārtus.

Savukārt uzbrucējs Tomašs Kopeckis atklāja, ka latvieši bija pelnījuši uzvarēt. «Viņi bija izsalkuši pēc punktiem un uzvaras.»

Cer mācīties no šā zaudējuma

Slovākijas izlases vārtsargs Jaroslavs Janušs, kurš vārtos stājās līdz ar otrā perioda sākumu, debitējot pasaules čempionātos, atklāja, ka pirmā trešdaļa pārvilka strīpu slovāku cerībām uz uzvaru. «Pirmajā periodā zaudējām trīs vārtus, kurus tā arī nespējām atgūt, - kad iemetām ripu pretinieku vārtos, viņi to pašu izdarīja mūsējos. No zaudējuma ir jāmācās, un jābūt gataviem nākamajai spēlei pret Austriju.»

«Pēc uzvaras pār Vāciju domājām, ka esam uz pareizā ceļa, taču spēlē ar Latviju vairs nebijām tik koncentrējušies. Kad guvām otros vārtus, jutāmies iedvesmoti, taču ātri vien Latvijas izlase atjaunoja divu vārtu pārsvaru (2:4), un uz ģērbtuvēm pēc otrā perioda nācās doties nolaistām galvām,» izteicies vārtsargs Ratislavs Staņa, kurš pirmajā trešdaļā ielaida trīs vārtus un pēc tās tika nomainīts.

Pirmajā mačā Latvijas izlase sestdien ar 0:6 kapitulēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai, turpinājumā ar 1:4 piekāpās arī ASV hokejistiem, bet trešajā mačā otrdien ar 3:5 zaudēja arī Austrijai, apdraudot izredzes palikt augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā tagad aizvadītas četras pilnas spēļu kārtas un pa deviņiem punktiem ir Krievijas un ASV izlasēm. Par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Francija un Slovākija. Četri punkti ir Vācijas kontā, bet pie trim punktiem tikušas Austrija un Latvija.

Zīmīgi, ka A divīzijas pasaules čempionātos Latvijas un Slovākijas izlases līdz šim savā starpā bija tikušās vien vienu reizi, kad 1997.gadā latvieši bija pārāki ar 5:4. Tikmēr olimpisko spēļu laikā abas valstsvienības spēkojušās trīs reizes - 2002.gadā Soltleiksitijā aizraujošs mačs noslēdzās neizšķirti 6:6, 2006.gadā Turīnā Latvija piekāpās ar 3:6, bet vēl pēc četriem gadiem Vankūverā kapitulēja ar 0:6.

Nākamā spēle Latvijai ar Vāciju

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs spēle ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šā gada pasaules čempioni.

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu