Indijas F-1 trase gatava uzņemt sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas (F-1) čempionāta 17.posma - Indijas "Grand Prix" - organizatori pirmdien atklāja, ka nesen uzceltā trase ir gatava, lai uzņemtu tās pirmās sacensības.

Indijas "Grand Prix" norisināsies 30.oktobrī netālu no Ņūdeli.

Trases celtniecība izmaksāja 350 miljonus dolāru (168,7 miljonus latu), tās garums ir 5,14 kilometri, un to projektēja slavenais F-1 trašu arhitekts Hermans Tilke.

Jaunā trase ir daļa no sporta kompleksa, ko būvē vairāku industriju firma "Jaypee group", un projektā iekļauts arī starptautisko standartu kriketa laukums.

"Mēs esam atbildīgi par veiksmīgām sacensībām," teica "Jaypee group" viceprezidents Manojs Gaurs. "Trase ir gatava un gaida F-1 amatpersonu apstiprinājumu, kas varētu notikt jūlijā, kā to paredz Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) grafiks."

Tikmēr "Jaypee group" izpilddirektors Samirs Gaurs pastāstīja, ka biļetes uz Indijas "Grand Prix" pārdošanā būs pieejamas jūnijā.

"Mēs nevaram atklāt biļešu cenas, taču tās būs mērenas. Lētākās biļetes varētu maksāt apmēram 56 dolārus (27 latus)," viņš stāstīja.

Kā ziņots, F-1 čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstouns pagājušā gada oktobrī izteica bažas par Indijas posma norisi, kas varētu būt saistītas ar aizvadītā gada Britu sadraudzības spēļu haotisko organizēšanu, kas norisinājās Ņūdeli.

Jau kopš 2005.gada F-1 čempionātā startē Indijas braucējs Narains Kartikejans, kas šo sporta veidu Indijā padarījis par tikpat populāru kā kriketu.

Šogad Kartikejan startē "Hispania Racing Team" (HRT) komandā. Tāpat aizvadītajā sezonā HRT komandu pārstāvēja cits indiešu sportists Karuns Čandhoks.

Kā ziņots, F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc trijiem posmiem "Red Bull" komandas pilots Sebastjans Fetels ar 68 punktiem ieņem pirmo vietu, bet ar 47 punktiem otrais ir Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" vienības. Savukārt trešo pozīciju ar 38 punktiem ieņem otrs "McLaren-Mercedes" braucējs Džensons Batons, bet par punktu mazāk ir Fetela komandas biedram Markam Vēberam.

Tikmēr Kartikejans pagaidām ir bez punktiem un ieņem pēdējo, 24.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu