Butauts: Bijām lēni un neparādījām savas stiprās puses

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"VEF Rīga" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pirmajā pusfināla spēlē pret "Liepājas Lauvu" komandu bija lēna un neparādīja savas stiprās puses, pēc otrdien aizvadītās cīņas atzina "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "VEF Rīga" savā laukumā izcīnīja smagu uzvaru ar rezultātu 71:69 (14:10, 16:23, 15:21, 26:15).

"Šī spēle nevarēja būt viegla. Mēs šodien nerādījām savu labāko spēli, bet liels nopelns arī bija pašiem liepājniekiem," izteicās Butauts. "Bijām lēni un neparādījām savas stiprās puses. Labi, ka beigās, pateicoties gribasspēkam, tomēr izdevās uzvarēt."

"Liepājā būs grūti cīnīties, jo viņi tagad ir sajutuši asins garšu. Mums jāuzlabo viss," piebilda "VEF Rīga" galvenais treneris.

Tikmēr "VEF Rīga" komandas aizsargs Sandis Valters atzina, ka mača beigās komanda parādīja raksturu, tomēr tā nebija gatava tik sīvai pretestībai.

"Spēle mums neaizgāja un likteņa izšķiršanu atlikām uz beigām, tomēr labi, ka, pateicoties pieredzei, izdevās uzvarēt. Šodien nebijām pilnā sastāvā, jo mums bija tikai viens saspēles vadītājs. Nākamajā spēlē kārtīgi jāsakoncentrējas, jānovērtē pretinieki un jāsāk spēlēt no pirmās minūtes," uzskata Valters.

Savukārt "Liepājas Lauvu" vienības aizsargs Mārtiņš Kravčenko galveno zaudējuma iemeslu saskatīja apstāklī, ka liepājnieki aizvadītajā mačā sametuši par maz punktu.

"Beigās ļāvām viņu snaiperiem pie +5 iemest divus tālmetienus. Tāpat mums pietrūka spēka, jo bija maza spēlētāju rotācija. Tāpēc rīt jāatjauno spēki, lai ceturtdien atkal varam sisties. Ietekmēja arī Sanda Buškevica prombūtne, jo viņš ir pieredzējis spēlētājs, bet, piemēram, mūsu ārzemnieki ir jauni. Varbūt nākamajā spēlē vajadzētu lielāku rotāciju, bet tas būs atkarīgs no trenera," atzina Kravčenko.

Buškevics otrdien oficiāli parakstīja līgumu ar Irānas basketbola čempionāta superlīgas vienību Teherānas "Azad University" un nepiedalīsies LBL pusfināla sērijā.

Sērijā līdz trijām uzvarām "VEF Rīga" izvirzījās vadībā ar 1-0. Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien Liepājā.

Jau vēstīts, ka otrajā pusfināla pārī regulārā čempionāta uzvarētāji "Ventspils" spēkojas ar pagājušās sezonas čempionvienību "Barons/O!Karte".

Šo abu komandu pirmajā cīņā otrdien "Ventspils" uzvarēja savā laukumā ar 78:66. Arī šīs sērijas otrā spēle notiks ceturtdien Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu