Nissan Leaf brauks Pikes Peak sacensībās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Japāņu elektromobilis Nissan Leaf, kas pirms Lieldienu brīvdienām tika atzīts par Pasaules gada auto 2011, bet pērnā gada nogalē ieguva arī Eiropas gada auto titulu, piedalīsies leģendārajās Pikes Peak sacensībās.

Kalnā braukšanas sacīkstes, kas Kolorado štatā, ASV notiek jau kopš 1916. gada, allaž pulcē kuplu dalībnieku skaitu. Viņu vidū ir drosminieki gan ar standarta automašīnām, gan sporta automobiļiem un speciāli šim sarīkojumam būvētiem auto.

Ir arī atsevišķa elektroauto ieskaite, kurā pērn uzvarēja japānis Ikuo Hanava ar bagijam līdzīgu 268 zirgspēku elektromobili HER-02. Viņš distanci veica 13 minūtēs un 17,575 sekundēs, kas ir šīs klases rekords, raksta Lenta.ru.

Jāšaubās, vai Nissan Leaf, kas apgādāts ar 109 zirgspēku elektromotoru, spēs šo rekordu pārspēt, jo trasē tas dosies tāds, kādu to izlaiž no rūpnīcas. Pie stūres sērijveida elektromobilim sēdīsies amerikāņu apvidus auto sacīkšu seriāla TORC braucējs Čads Hords.

Ikgadējās Pikes Peak sacensības ir otrs senākais autosporta notikums ASV aiz Indianapolisā notiekošajām Indy 500 sacensībām. Sacensību uzdevums ir veikt 19,99 kilometrus garo distanci, kura ietver 156 līkumus un 1423 metru augstuma atšķirību starp startu un finišu, iespējami īsākā laikā. Pašreizējais rekords pieder japānim Nobuhiro Tadžimam, kurš ar speciāli būvētu 1000 zirgspēku Suzuki XL7 distanci veica 10 minūtēs un 1,408 sekundēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu