Latvijas hokeja izlases līdzjutēji slavē komandas cīņassparu (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī pirmajās divās pasaules čempionāta spēlēs piedzīvoti zaudējumi, aģentūras LETA aptaujātie Latvijas izlases atbalstītāji pauduši prieku par komandas demonstrēto cīņassparu un izcēluši, ka svarīgākās turnīra spēles izlasei vēl ir tikai priekšā.

Kuplākais Latvijas līdzjutēju skaits Helsinkos bija ieradies uz sestdienas spēli pret Krieviju, kad tribīnēs bija virs 1000 Latvijas komandas atbalstītāju. Jau mazāks fanu skaits tribīnēs bija uz svētdienas maču pret ASV, bet šīs nedēļas darba dienu spēlēs kupls Latvijas komandas atbalstītāju īpatsvars tribīnēs nav gaidāms.

Puiši cīnās

«Puiši ir malači, jo laukumā redzams, cik ļoti viņi grib uzvarēt. Pirmajās spēlēs mums jāspēlē pret patiešām spēcīgām komandām, tāpēc zaudējumi nav nekāda katastrofa,» izteicās Latvijas izlases atbalstītāja Zane, kura viesojas savā trešajā pasaules čempionātā. «Žēl, ka tik reti izdodas gūt vārtus, taču puiši cenšas. To mēs redzam un novērtējam.»

«Prieks, ka pēdējos gados Latvijas izlase ir kļuvusi ļoti latviska. Redzams, ka spēlētāji ir savas valsts patrioti. Tādus uzvaras nekad neapies,» pauda fane.

Nedaudz kritiskāks bija līdzjutējs Dāvis, kuram šis ir sestais pēc kārtas apmeklētais čempionāts, taču arī tik pieredzējuša fana acīs komandas sniegums netika vērtēts kā peļams.

Svarīgās spēles vēl priekšā

«Mūsu lielākā problēma ir vārtu gūšana. Nesaprotu, kāpēc reizi no reizes tiek runāts par to, ka vairāk jāmet pa vārtiem. Vai tad nepietiek ar vienu reizi, kad treneris to pasaka, bet spēlētāji uzstādījumu realizē?» retoriski vaicāja Dāvis. «Citādāk neko daudz pārmest komandai nevar. Pret Krieviju vairāki zaudētie vārti bija neveiksmīga apstākļu sakritība, taču mēs visi, un arī komanda, saprotam, ka svarīgākās turnīra spēles vēl ir tikai priekšā.»

Zane un Dāvis augstu vērtē galvenā trenera Teda Nolana devumu izlasei, izceļot, ka viņš rada inteliģenta un par sevi pārliecināta speciālista iespaidu, kura pieredze komandai ļauj apgūt dažādus spēles stilus.

Gan Zane, gan Dāvis pagājušajā gadā apmeklēja arī pasaules čempionāta spēles Stokholmā. Viņu vērtējumā Helsinkos organizētības līmenis ir augstāks, un arī līdzjutējiem nav bijušas nepārvaramas problēmas ar vietējiem kārtības sargiem.

«Vienīgi biļešu cenas varēja būt zemākas,» piebilda Zane.

Nav vairāku līderu

«Domāju, ka šai komandai ir pa spēkam iekļūt ceturtdaļfinālā. Jā, mums nav vairāku līderu, taču tādas pašas problēmas ir bijušas arī citos gados. Nevar gaidīt, ka katru gadu uz čempionātu brauks zvaigžņu komanda,» izcēla Latvijas izlases atbalstītājs Raivis. «Katrā maiņā ir pa vismaz vienam spēlētājam, kuram ir ko pierādīt. Viņi pavilks sev līdzi arī pārējos - pieredzējušos un jaunos.»

«Ilgi komanda nav spēlējusi ceturtdaļfinālā. Domāju, ka tam ir pienācis īstais laiks,» pauda Raivis. «Izkrišana no augstākās divīzijas? Tāda nav iespējama.»

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu