Mourinju: Par savu nākotni vēl neesmu izlēmis (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola kluba Madrides «Real» galvenais treneris portugālis Žozē Mourinju par spīti piektdien izskanējušai informācijai vēl nav nolēmis, vai vienību pēc šīs sezonas pametīs.

«Līdz sezonas noslēgumam atlikušas piecas spēles - četras Spānijas čempionātā, bet viena kausa finālā. Pēc šiem mačiem sēdīsimies pie viena galda ar «Real» prezidentu Florentino Peresu un ģenerāldirektoru Hosē Angelu Sančesu, lai lemtu par manu nākotni,» preses konferencē izteicies Mourinju.

Viņš jau esot panācis vienošanos un nākamajā sezonā atgriezīsies Anglijas premjerlīgas komandā Londonas «Chelsea», piektdien ziņoja izdevums «Daily Mail».

Mourinju nesen esot pusdienojis ar «Chelsea» īpašnieku Romānu Abramoviču, un šajā laikā abas puses vienojušās, ka portugālis saņems desmit miljonus mārciņu (8,35 miljonus latu) gadā.

Tāpat Abramovičs piekritis «Real» komandai samaksāt 12 miljonus mārciņu (desmit miljonus latu) lielu līguma izpirkuma naudu.

Eļļu ugunij treneris pielēja pēc UEFA Čempionu līgas pusfināla cīņas ar Vācijas klubu Dortmundes «Borussia», kurā «Real» uzvarēja ar 2:0, taču divu spēļu summā nācās piedzīvot zaudējumu ar 3:4. Preses konferencē treneris izteicās, ka Spānijā visi viņu ienīst, taču Mourinju mīlējuši fani, žurnālisti un klubi, īpaši viens - domājams «Chelsea», ko Mourinju vadīja no 2004. līdz 2007.gadam.

Lai gan «Real» nevar lepoties ar lieliem panākumiem, kopš Mourinju stājies galvenā trenera postenī, triju sezonu laikā ir iegūts viens Spānijas čempiontituls un pērn sasniegts rekords izcīnīto punktu daudzumā viena čempionāta ietvaros - 100 punkti 38 spēlēs. Tāpat Spānijas grands pirms diviem gadiem uzvarēja Spānijas Karaļa kausa izcīņā, ko «Real» futbolisti nebija iespējuši 20 gadus.

Plašu sabiedrības uzmanību Mourinju izpelnījās, kad rezervē nosēdināja «Real» kapteini un simbolu spāņu vārtsargu Ikeru Kasiljasu arī pēc tam, kad spēlētājs bija sadziedējis savainojumu, nomainot viņu pret tautieti Djego Lopesu, ar kuru līgums tika parakstīts šī gada janvārī.

«Ja es būtu bijis uzstājīgāks, ar Lopesu līgumu būtu parakstījis jau pirms diviem gadiem,» atklājis portugālis.

Lai gan ar Kasiljasu «Real» galvenajam trenerim neesot tās labākās attiecības, Mourinju vienmēr uzstājis, lai komandā būtu labs mikroklimats. «Ar spēlētājiem, kuri vēlas, lai pret visiem vienībā no treneru kolektīva būtu vienāda attieksme, man nav problēmu. Nedienas sākas, ja futbolists sāk justies pārāks par citiem.»

Pagājušā mēneša beigās Spānijas laikraksts «El Pais» ziņoja, ka vismaz 15 Madrides «Real» spēlētāji vēlas, lai Mourinju nākamajā sezonā neturpina darbu vienības galvenā trenera amatā.

Trenerim līgums ar Spānijas čempioniem ir spēkā līdz 2016.gadam.

Mourinju pa divām reizēm kļuvis par Anglijas un Itālijas čempionu, kā arī reizi triumfējis Spānijas čempionātā. Viņa kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Šobrīd Spānijas čempionātā «Real» atrodas otrajā vietā ar 33 spēlēs izcīnītiem 74 punktiem, kamēr līdervienība «Barcelona» tikpat mačos ieguvusi 85 punktus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu