«Daily Mail»: Mourinju atgriezīsies «Chelsea» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Portugāļu futbola speciālists Žozē Mourinju jau esot panācis vienošanos un nākamajā sezonā atgriezīsies Anglijas premjerlīgas komandā Londonas «Chelsea», piektdien ziņo izdevums «Daily Mail».

Pašreizējais Spānijas komandas Madrides «Real» galvenais treneris Žozē Mourinju nesen esot pusdienojis ar «Chelsea» īpašnieku Romānu Abramoviču, un šajā laikā abas puses vienojušās, ka portugālis saņems desmit miljonus mārciņu (8,35 miljonus latu) gadā.

Tāpat Abramovičs piekritis «Real» komandai samaksāt 12 miljonus mārciņu (desmit miljonus latu) lielu līguma izpirkuma naudu.

Andrē Villašs-Boašs: lēmums jau ir pieņemts

«Esmu diezgan drošs, ka lēmums jau ir pieņemts,» ceturtdien izteicies cits portugāļu treneris Andrē Villašs-Boašs, kurš iepriekš bija Mourinju palīgs «Chelsea» vienībā, bet pašlaik ir Totenhemas «Hotspur» galvenais treneris. «Izskatās, ka viņš ir laimīgs atgriezties Anglijā. «Chelsea» ir viens no klubiem, kas meklē treneri, un ļoti, ļoti ticams, ka viņš strādās tieši tur.»

Vēlāk gan pats Villašs-Boašs piebilda, ka nav Mourinju saticis vairākus gadus.

«Chelsea» vēlas Levandovski

Tikmēr mediji Spānijā ziņo, ka Mourinju pēc pārejas uz «Chelsea» centīsies iegūt Dortmundes «Borussia» komandas poļu uzbrucēju Robertu Levandovski.

Levandovskis pagājušajā nedēļā guva četrus vārtus UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā, palīdzot Dortmundes «Borussia» pieveikt Mourinju trenēto «Real» vienību.

Jau iepriekš šonedēļ Mourinju deva mājienus par savu iespējamo atgriešanos Anglijā.

«Mana nākotne nav svarīga. Madrides «Real» komanda ir svarīga,» šonedēļ teica Mourinju. «Zinu, ka Anglijā tieku mīlēts. Mani mīl gan fani, gan žurnālisti, kas ir godīgi pret mani. Viņi mani kritizē un dod kredītpunktus, kad esmu tos pelnījis.»

Spānijā treneris tiekot ienīsts

«Zinu, ka Anglijā mani mīl arī klubi, īpaši viens,» stāstīja Mourinju. «Spānijā ir citādāk, jo cilvēki mani ienīst. Tas ir grūti, jo es mīlu klubu un prezidentu, bet mēs esam izveidojuši komandu, kas var sasniegt daudz.»

Pašlaik «Chelsea» komandā pagaidu galvenā trenera pienākumus pilda Rafaels Benitess, kurš ceturtdien palīdzēja vienībai sasniegt UEFA Eiropas līgas finālu.

Pagājušajā sezonā «Chelsea» triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Pagājušā mēneša beigās Spānijas laikraksts «El Pais» ziņoja, ka vismaz 15 Madrides «Real» spēlētāji vēlas, lai Mourinju nākamajā sezonā neturpina darbu vienības galvenā trenera amatā.

Mourinju līgums ar Spānijas čempioniem ir spēkā līdz 2016.gadam, bet arī pats portugāļu speciālists jau atzinis, ka šaubās par savu strādāšanu «Real» vienībā arī nākamajā sezonā, tomēr uzsvēris, ka viņa attiecības ar prezidentu Florentino Peresu ir labas un par nākotni abas puses lems pēc sezonas.

Iepriekš Mourinju sekmīgi strādājis arī ar dzimtenes klubu «Porto», kā arī Anglijas vienību Londonas «Chelsea» un Milānas «Inter» no Itālijas.

«Chelsea» komandu Mourinju trenēja no 2004. līdz 2007.gadam.

Mourinju pa divām reizēm kļuvis par Anglijas un Itālijas čempionu, kā arī reizi triumfējis Spānijas čempionātā. Viņa kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu