TVNET devies ceļā uz pasaules čempionātu Helsinkos! (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Helsinkos un Stokholmā tiks atklāts 77. pasaules čempionāts (PČ) hokejā. Jau 17. reizi pēc kārtas pasaules labāko sabiedrībā cīnīsies arī Latvijas nacionālā komanda un no notikumu vietas par aktuālo vēstīs «TVNET Sports» žurnālisti Edgars Gaross un Gatis Kreceris. Seko līdzi pasaules čempionātam īpaši šim pasākumam veidotā sadaļā «TVNET Hokejs 2013».

<b>«TVNET Hokejs 2013»</b>

Jauns turnīrs - jaunas cerības. Kā vienmēr! Lai arī septiņās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas komanda izcīnīja tikai vienu uzvaru, tas nav objektīvs rādītājs par izlases spēku, jo vārdu salikums «pārbaudes spēles» pats visu paskaidro.

Otro gadu pēc kārtas Somijā un Zviedrijā

Pasaules spēcīgākās hokeja izlases otro gadu pēc kārtas spēkiem mērosies Somijā un Zviedrijā. Šogad atšķirībā no 2012. gada izšķirīgās spēles tiks aizvadītas Stokholmā «Ericsson Globe Arena» ledus hallē (13 850 skatītāju vietas). Latvijas valstsvienība savas grupas spēles aizvadīs Helsinkos «Hartwall Arena» (13 506 skatītāju vietas).

Uz Helsinkiem Latvijas izlase, tāpat kā TVNET komanda, dodas ceturtdien. Mūsu hokejisti šajā dienā jau iemēģinās ledu, aizvadot tur pirmo treniņu.

Cer uz vairāku tūkstošu Latvijas līdzjutēju klātbūtni

Turnīra organizatori uz katru mūsu izlases maču Helsinkos cer sagaidīt vairākus tūkstošus Latvijas līdzjutēju. «Ceru, ka latviešu Helsinkos būs vairāki tūkstoši. Somijas galvaspilsēta atrodas netālu no Latvijas, tādēļ tas būtu tas pats, kas aizvadīt čempionātu savās mājās,» prezentējot čempionātu, sacīja turnīra ģenerālsekretārs Mati Nurminens.

Biļetes ir sadalītas pa kategorijām atkarībā no spēlējošajām komandām un sēdvietas kategorijām. Uz Latvijas spēlēm biļešu cenas sākas ar 19 eiro. Tāpat uz katru maču būs arī īpaša kvota rezervēta bērniem no 4 līdz 12 gadu vecumam. Jau labu laiku iepriekš izpārdotas bija biļetes uz Latvijas - Vācijas spēli. Šajā dienā spēkosies arī mājinieki ar pašreizējo čempionvienību Krieviju.

Pie «Hartwall Arena» būs uztaisīta iespaidīga fanu telts, kurā varēs uzņemt aptuveni divus tūkstošus cilvēku, ziņot sacensību rīkotāji.

Komanda turnīram ir gatava

Teds Nolans uz Helsinku ved citu komandu, ja salīdzina sastāvu, kādā Latvija izcīnīja ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm. Latviešu valodā valstsvienības «virsaitis» pavēstīja: «Komanda paliek labāka.»

«Esam aizvadījuši interesantu sagatavošanās procesu. Ir daudz savainotu spēlētāju, bet spēlētājiem ir cīnītāju raksturs. Komanda ir sanākusi, lai cīnītos viens par otru, tā tas bija arī mačā ar Francijas izlasi,» sacīja Nolans. «Mums vēl ir dažas dienas, lai pieslīpētu pēdējos punktus.»

Otrdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pastāstīja, ka izlasei izvirzīts uzdevums iekļūt labāko astoņu komandu skaitā jeb ceturtdaļfinālā. Nolans šādu uzstādījumu uztvēra ļoti saprotoši.

Pasaules rangā Latvija šobrīd atrodas 11. vietā. Lielākie bukmeikeru kantori nosaukuši turnīra galvenos favorītus un pretendentus iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Starp šīm komandām Latvijas izlase netiek ierindota, mūsējiem atvēlot 11. līdz 12. vietu. Galvenās favorītes ir palikušas nemainīgas - Krievija, Kanāda, Zviedrija, kā arī mājiniece Somija.

Latvijas valstsvienība pārbaudes spēlēs

DatumsLaiksSpēleVieta
3. aprīlis17.30Čehija - Latvija 4:3Jindričkov Hradeca
4. aprīlis18.15Čehija - Latvija 1:0Jindričkov Hradeca
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija 1:2«Arēna Rīga»
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija 0:6«Arēna Rīga»
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija 0:3«Arēna Rīga»
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija 4:1«Arēna Rīga»
28. aprīlis17.00Francija - Latvija 3:1Ruāna

Mūsu izlase pirmo spēli aizvadīs sestdien, kad otro gadu pēc kārtas čempionāta ievadā jātiekas ar pašreizējo titula īpašnieci Krieviju. Pēc tam Latvija spēlēs pret ASV, Austriju, Slovākiju, Vāciju Franciju un Somiju. Četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galējais vietu sadalījums.

Otrajā grupā (Zviedrija) sacentīsies Čehija, Zviedrija, Kanāda, Norvēģija, Šveice, Dānija, Baltkrievija un Slovēnija.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu