«VEF Rīga» LBL finālsērijas mājas spēles aizvadīs Saldū (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» gaidāmās «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas mājas spēles aizvadīs Saldū, informēja kluba direktore Laila Spaliņa.

Visas sezonas gaitā «VEF Rīga» basketbolisti LBL mājas spēles aizvadījuši Latvijas reģionos, tādējādi vēloties valstī popularizēt sporta veidu. Iedibinātā tradīcija turpināsies arī gaidāmajās cīņās par čempionu titulu, kur rīdzinieku pretinieki būs «Ventspils» komanda.

«Vispirms vēlos pateikties visām pilsētām un to iedzīvotājiem, kur šajā un pērnajā sezonā esam viesojušies un aizvadījuši labas spēles lieliskā atmosfērā. Nu uz vienu nedēļu par Latvijas basketbola galvaspilsētu kļūs Saldus. Esam izvēlējušies finālsēriju aizvadīt šajā pilsētā, jo tieši tur 2009.gada 14.martā ar spēli pret Kauņas «Triobet» sākās mūsu tradīcija spēlēt ārpus Rīgas,» citēts kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. «Saldū vienmēr esam jutuši lielu atbalstu, te ir fantastiski līdzjutēji un visām kvalitātes prasībām atbilstoša basketbola halle. Turklāt Saldus atrodas pusceļā starp Rīgu un Ventspili.»

«Mēs vienmēr esam uzsvēruši, ka LBL galvenais uzsvars ir jāliek uz reģioniem. Nav visiem, tajā skaitā sporta dzīves, centrālajiem notikumiem jānotiek tikai galvaspilsētā. Labs piemērs līdz ar «VEF Rīga» spēlēm ārpus Rīgas ir arī LBL Zvaigžņu spēle,» uzskata Jaunups. «Paldies par atsaucību arī Saldus pašvaldībai un personīgi Saldus sporta skolas direktoram Mārim Zustam par viesmīlību un atbalstu cīņā par trešo Latvijas čempiona titulu.»

Biļetes uz LBL finālsērijas «VEF Rīga» mājas spēlēm būs iespējams iegādāties Saldus sporta centra kasē. To cena - divi lati. Uz LBL finālsērijas spēlēm nebūs derīgi «VEF Rīga» regulārās sezonas abonementi.

Šajā sezonā «VEF Rīga» komanda viesojies Aizkrauklē, Daugavpilī, Gulbenē, Cēsīs, Madonā, Rūjienā, Dobelē, Kandavā, Saldū, Talsos un Smiltenē.

Tā kā «VEF Rīga» komandai maijā gaidāms starts arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas spēlēs, vienības vadība vēlējās mainīt LBL izslēgšanas spēļu norises kārtību. Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde lēmusi, ka LBL finālsērija atbilstoši nolikumam ritēs līdz četrām uzvarām, tomēr tā varētu iestiepties jūnijā, lai arī nolikums paredz fināla izspēlēšanu līdz 31.maijam.

Saskaņā ar LBS valdes lēmumu, LBL finālsērijas spēļu grafiks tiks apstiprināts pēc «VEF Rīga» astotdaļfināla spēlēm VTB Vienotajā līgā.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā «VEF Rīga» otro reizi pēc kārtas spēkojās ar «Ventspils» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu