Igaunijas Hokeja federācija bargi soda valstsvienības pļēgurus (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Igaunijas Hokeja federācija piektdien bargi sodījusi hokejistus, kuri pirms un pēc valstsvienības spēlēm par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta pirmajā divīzijā Ukrainā lietojuši alkoholiskos dzērienus, vēsta nacionālā raidorganizācija ERR.

Ukrainā notikušajās spēlēs Igaunijas hokejisti jau bija zaudējuši Nīderlandei, Polijai, Rumānijai un Ukrainai, bet izšķirošajā mačā pret Lietuvu par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā piedzīvoja zaudējumu ar 3:12. Tādējādi Igaunijas hokeja izlase nokritusi uz otrās divīzijas A grupu.

Taču līdzās šīm nepatīkamajām ziņām vēl lielāks apkaunojums valstij ir fakts, ka valstsvienības hokejisti Ukrainā nodevušies uzdzīvei. Treneris vairākus hokejistus, tajā skaitā Igaunijas labākā hokeja kluba «Viking Sport» spēlētāju, 33 gadus veco Maksimu Ivanovu, spēles laikā pret Lietuvu nosēdinājis uz rezervistu soliņa. Savukārt, atgriežoties Tallinā, daži no spēlētājiem bija tā piedzērušies, ka nav spējuši nostāvēt.

Hokeja federācijas prezidents Jāns Molders sasauca disciplināro sēdi, lai lemtu par alkoholu lietojušo hokejistu sodīšanu.

«Manā skatījumā pļēguriem izlases durvīm ir jābūt aizvērtām. Tāpat jāpiespriež naudas sodi, jo federācija apmaksāja došanos uz šīm spēlēm, aptuveni 1500 eiro (1054 latus) par katru hokejistu,» paziņoja sašutušais Molders. «Ivanovam jāsaņem dubults sods, jo viņš pārkāpa noteikumus gan turnīra laikā, gan atceļā uz Igauniju. Viņam bija jāpalīdz izkāpt no lidmašīnas, jo pats to nespēja.»

Federācija lēma Ivanovu no dalības valstsvienības spēlēs atstādināt uz diviem gadiem, bet pieciem citiem hokejistiem šāds aizliegums piemērots uz gadu. Iepriekš pastāvēja iespēja visus vaininiekus no izlases diskvalificēt uz mūžu.

Tajā pašā laikā izlases galvenais treneris Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka gadījumā, ja viņš tiks paturēts amatā, Ivanovam vairs nebūs vietas komandā. Par pārējiem vaininiekiem viņš vēl neesot tik drošs.

Jautājums par trenera palikšanu amatā piektdien netika izskatīts, taču netiek izslēgta arī Moldera aiziešana no federācijas.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu