Krastiņa atnes «TTT Rīga» pirmo uzvaru LSBL finālsērijā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas trešajā mačā trešdien pirmo zaudējumu piedzīvoja pašreizējās valsts čempiones «Cēsis», kas savā laukumā ļoti saspringtā galotnē ar 64:65 (15:12, 16:11, 18:22, 15:10) piekāpās «TTT Rīga» komandai.

Līdz ar to Cēsu klubam ar pirmo mēģinājumu neizdevās izcīnīt čempionu titulu, un sērija sestdien atgriezīsies Rīgā. Pašreizējās čempiones piedzīvoja savu pirmo zaudējumu šosezon.

Spēles ievadā pirmos četrus punktus guva «TTT Rīga» komanda, kas vadību saglabāja līdz pirmās ceturtdaļas vidum. Sākot ar ceturtdaļas priekšpēdējo minūti, vadības grožus pārņēma «Cēsu» basketbolistes, taču mazliet atrauties spēja vien pirmā puslaika pašās beigās, kad veica 8:0 izrāvienu un panāca 31:23 savā labā.

Trešās ceturtdaļas gaitā mājinieces divreiz panāca 13 punktu pārsvaru, tomēr veiksmīgi aizvadītā ceturtdaļas izskaņa rīdziniecēm ļāva pietuvoties līdz četru punktu atstatumam (45:49). Ceturtās ceturtdaļas ievadā «TTT Rīga» panāca neizšķirtu, tomēr tad laukuma saimnieces guva septiņus bezatbildes punktus pēc kārtas un atkal mazliet atrāvās.

Četras minūtes pirms mača beigām «TTT Rīga» pietuvojās līdz vairs tikai viena punkta atstatumam, bet brīdi vēlāk pārņēma vadību ar 57:56, ko gan ātri izsēja, precīzu tālmetienu grozā raidot cēsnieču kapteinei Andai Eibelei.

Divas ar pusi minūtes pirms mača beigām ar to pašu atbildēja rīdzinieču līdere Ieva Krastiņa, tomēr uzreiz pēc tam rezultāts kļuva neizšķirts 60:60. Vairāki neveiksmīgi mājinieču uzbrukumi ļāva «TTT Rīga» minūti pirms spēles noslēguma pārņemt vadību ar 62:60, bet uzreiz pēc tam rezultāts atkal kļuva neizšķirts 62:62.

Pēdējā minūtē laukumu piecu piezīmju dēļ bija spiesta pamest Eibele, bet «TTT Rīga» atkal pārņēma vadību ar 63:62. Uz to «Cēsis» atbildēja ar precīzu divpunktu metienu pēdējā uzbrukuma sekundē Zanes Jākobsones izpildījumā, kas viešņām atvēlēja deviņas sekundes, lai atspēlētos. Iniciatīvu uzņēmās Krastiņa, kura ar bumbu pārdriblēja pāri visam laukumam un sarežģītā situācijā raidīja to grozā, atnesot Rīgas klubam uzvaru.

«TTT Rīga» labā pa 15 punktiem guva Krastiņa un Rūta Veidere, pēdējai iekrājot arī desmit atlēkušās bumbas, bet 12 punkti un tikpat bumbas zem groziem Ditas Rozenbergas kontā.

Savukārt «Cēsu» rindās ar attiecīgi 20 un 19 punktiem izcēlās serbiete Inesa Ajanoviča un amerikāniete Keiša Hemptone, kura iepriekš pusfināla spēlēs un pirmajā finālsērijas mačā komandai nepalīdzēja, jo atradās Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) kluba Sietlas «Storm» treniņnometnē

Sērija tika iesākta pagājušajā ceturtdienā, kad «Cēsis» savā laukumā tika pie ļoti pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 82:51, bet otrajā mačā svētdien cēsnieces bija pārākas arī izbraukumā ar 83:62.

Līdz ar to sērijā līdz trijām uzvarām «Cēsis» pašlaik atrodas vadībā ar 2-1. Sērijas ceturtā cīņa sestdien notiks Rīgā.

Par LSBL zeltu šīs abas komandas cīnās piekto reizi pēdējo sešu gadu laikā. Iepriekš 2008.gadā «TTT Rīga» uzvarēja visās trijās spēlēs, gadu vēlāk «Cēsis» tikpat pārliecinoši revanšējās, 2010.gadā notika visinteresantākā sērija, čempiones noskaidrojot izšķirošajā, piektajā, spēlē, kad virsroku guva «TTT Rīga», bet pērn «Cēsis» uzvarēja četru spēļu sērijā.

«Cēsis» šosezon bez zaudējumiem veica visu 24 spēļu distanci Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kļūstot par čempionēm, un pārliecinoši pārvarēja LSBL pusfināla slieksni, divās spēlēs pārspējot «Liepājas Papīru».

Savukārt «TTT Rīga» pamatturnīrā finišēja otrajā vietā, Latvijas un Igaunijas čempionāta finālturnīrā izcīnīja otro vietu, bet LSBL pusfinālā saspringtā cīņā trīs maču sērijā pieveica RTU/«Merks» komandu.

«Liepājas Papīra» un RTU/«Merks» komandu sērijā par bronzas medaļām pārākas ar 2-0 bija liepājnieces, septīto reizi kluba vēsturē izcīnot Latvijas čempionāta trešo vietu.

Regulārās sezonas septiņas spēles Latvijas vienības aizvadīja Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta gaitā, kur LSBL pusfinālam kvalificējās spēcīgākās četras valsts komandas.

Cēsīs notikušajā Latvijas un Igaunijas čempionāta finālturnīrā pirmās trīs vietas izcīnīja Latvijas klubi - attiecīgi «Cēsis», «TTT Rīga» un RTU/«Merks».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu