''Tele2'' Rīgas velomaratona rīkotāji pieredzi gūst Beļģijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Lai nodrošinātu ''Tele2'' Rīgas velomaratona dalībniekiem Eiropas sacensību līmenim atbilstošu drošību, Rīgas ceļu policisti kopā ar sacensību organizatoru Igo Japiņu no 8. līdz 12. aprīlim devušies pieredzes apmaiņā uz U-23 Nāciju kausu Beļģijā, kur gūs pieredzi no Beļģijas Federālās policijas un sacensību organizatoriem.

Šāds pieredzes apmaiņas brauciens ar mērķi uzlabot drošību velosacensībās Latvijā notiek pirmo reizi. Kā atzīst sacensību organizatori un policijas pārstāvji, tas ir abpusēji nozīmīgs solis, jo īpaši tādēļ, ka ar Rīgas domes atbalstu un Valsts policijas iesaisti šogad pirmo reizi ''Tele2'' Rīgas velomaratona distancēs tiks slēgta auto satiksme, ziņo sacensību organizatori.

Pilnībā slēgta būs 11. novembra krastmala un Krasta ielas joslas posmā no Akmens tilta līdz Slāvu tiltam.

U-23 Nāciju kauss ir pasaules līmeņa riteņbraukšanas sacensības, kas notiek trīs posmos trīs valstīs: Beļģijā, Francijā un Nīderlandē.

Sacensībās nozīmīgus panākumus guvuši arī Latvijas riteņbraucēji: 2008. gadā Nāciju kausa pirmajā posmā uzvarēja Gatis Smukulis. Arī šogad Nāciju kausā startēs Latvijas U-23 izlases riteņbraucēji.

''Tele2'' Rīgas velomaratons notiks 5. jūnijā. Velomaratonā būs trīs distances: Rīgas ''Grand Prix'' (120 km), Tautas distance (43 km) un Ģimenes distance (10 km).

Rīgas velomaratons ir vecākais, lielākais un plašāk apmeklētais velobraukšanas pasākums Rīgā, kurā ik gadu piedalās vairāk nekā 2000 pilsētas iedzīvotāju un viesu. Pirmo reizi Rīgas velomaratons norisinājās 1983. gadā.

Reģistrēties Rīgas velomaratonam varēs internetā un ''Tele2'' klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Īpaša atlaide būs ''Tele2'' klientiem. Reģistrācija internetā sāksies no 11. aprīļa, savukārt Tele2 klientu apkalpošanas centros reģistrēties varēs maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu