Ar Mārtiņa Sirmā brokastīm sāk gatavošanos ''Nordea'' maratonam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai pievērstu visu maratona skrējēju un skriet gribētāju uzmanību sporta aktivitāšu un veselīga uztura lietošanas nozīmei, gatavojoties ''Nordea'' Rīgas maratonam, skrējiena organizatoru komanda un ''Rimi'' sadarbībā ar sporta ārstiem radījuši īpašu veselīgās gatavošanās programmu, vēsta sacensību organizatori.

Aicina veselīgi gatavoties maratonam

Apkopojot speciālistu padomus fiziskas slodzes aktivitātēm, ieteikumus pilnvērtīgam uzturam un Mārtiņa Sirmā, kā arī ''Rimi'' pavāru receptes skrējēju maltītēm, visi maratona entuziasti, kā arī tie, kuri vēl tikai apsver domu piedalīties skrējienā, tiek aicināti kopīgi un pareizi gatavoties lielajam notikumam 22. maijā.

''Iepriekšējos gados, veicinot skriešanas dzīvesstila veidošanos, mēs pārsvarā uzmanību pievērsām fiziskās izturības trenēšanai un skriešanai kā procesam, veselīgu uzturu atstājot otrā plānā. Tādēļ pozitīvi vērtējam faktu, ka ''Nordea'' Rīgas maratona sponsoru komandai pievienojas ''Rimi'', kas par savu prioritāti izvēlējies veselīgu dzīvesveidu un veselīgu uzturu. Dalībnieki novērtēs arī ''Rimi'' sagādātos pārsteigumus trasē un finišā,” ir pārliecināts maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Šogad ''Rimi'' kā Maratona veselīgā dzīvesveida partneris, gatavojoties maratonam, aicina uz fiziskām aktivitātēm un treniņu sākšanu, kā arī rūpīgi izvērtēt savu ēdienkartes un maltīšu saturu. Īpašā maratonam veltītā sadaļā ''Rimi'' mājas lapā apkopoti speciālistu padomi un ieteikumi veselīgam uzturam, veselīgo un skrējējiem ieteicamo produktu saraksti, kā arī Mārtiņa Sirmā un ''Rimi'' pavāru receptes pareizas un sabalansētas ēdienkartes veidošanai.

Jāpalutina organisms ar vērtīgām uzturvielām

''Sporta laboratorijas'' sporta ārste Sandra Rozenštoka norāda, ka gatavošanās procesā ir svarīgi sabalansēt slodzi un palutināt organismu ar vērtīgām uzturvielām, kas ne vien radīs papildu enerģiju un uzlabos pašsajūtu, bet arī nenoliedzami atstās iespaidu uz rezultātiem un sportiskajiem sasniegumiem.

''Skrējēja ēdienkartē obligāti iekļaujami tādi produkti kā makaroni, dažāda veida maize, svaigi augļi un dārzeņi, rieksti un žāvēti augļi, pilnpiena biezpiens un jogurts. Savukārt noteikti jāizvairās no speķa, aknu, desas, sālītu riekstu un asu garšvielu lietošanas uzturā.''

''Ja skriešanas treniņš paredzēts no paša rīta, pirms tā vēlams izdzert glāzi svaigi spiestas augļu sulas, taču vislabākais risinājums būtu divas stundas pirms skriešanas uzņemt vieglu un nelielu enerģijas lādiņu – biezputru, sulu un kādu augli. Skrējējam jāatrod laiks trīs ēdienreizēm dienā un jāpatur prātā vismaz pusi no porcijas atvēlēt dārzeņiem – īpaši bietēm un spinātiem, kā arī visu veidu zaļumiem,'' par skrējēju ēdienkarti stāsta Rozenštoka.

Izveidota speciāla skrējēju komanda

Sekot līdzi maratonu organizatoru komandas un ''Rimi'' izstrādātajai veselīgās gatavošanās programmai pusotra mēneša garumā, ievērojot sporta ārstu un pavāru padomus, kā arī trenēties un ēst veselīgi pirmie apņēmušies vairāki skriešanas entuziasti – Dailes teātra aktieri Intars Rešetins, Elīna Dzelme un Artis Robežnieks, dziedātājs Miks Dukurs, LNT sporta ziņu moderators Lauris Lizbovskis, kā arī vairāki ''Rimi'' darbinieki. Skrējēju komandas gaitām būs iespējams sekot līdzi ''Rimi'' un ''Nordea'' Rīgas maratona mājaslapās.

Turklāt, lai kopīgi svaigā gaisā trenētos lielajam skrējienam, 1. maijā Mežaparkā notiks īpašs ''Rimi'' veselīgais treniņš, kurā aicināti piedalīties visi skriešanas entuziasti. Katram maratona dalībniekam 22. maijā pēc finiša līnijas šķērsošanas ''Rimi'' dāvās paku ar veselīgām uzkodām, kā arī nodrošinās svaigus augļus vairākos enerģijas uzlādēšanas punktos dažādās vietās maratona trasēs.

22.maijā ''Nordea'' Rīgas maratons notiks jau 21.reizi.

Reģistrēties iespējams ''Nordea'' Rīgas maratona mājaslapā un ''Nordea'' bankas filiālēs visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu