Latvija "Dakaras" rallijreidā plāno startēt komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija nākamā gada "Dakaras" rallijreidā plāno startēt komandā, vēsta Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Kā savā īso vēstījumu sociālā tīkla "Twitter" kontā pavēstīja LaMSF, pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītās motociklu un aksesuāru izstādes "Motocikls 2011" laikā paziņots, ka gaidāmajā "Dakaras" rallijreidā debitēs LaMSF Enduro komisijas vadītājs Lauris Ermanis.

Jau vēstīts, ka Latvijas motobraucēji Jānis un Einārs Vinteri plāno piedalīties nākamā gada "Dakaras" rallijreidā motociklu klasē, kaut Jānis Vinters pagājušā gada sākumā izteicās, ka viņš ar brāli Eināru "Dakaras" rallijreidā atgriezīsies tikai tad, ja tas atkal notiks Āfrikā.

Tādējādi Latvija sacensībās plāno startēt trīs braucēju sastāvā, kas sportistiem ļaus cīnīties ne tikai individuālajā, bet arī komandu vērtējumā.

Šo informāciju apstiprina arī portāls "trial.lv".

Pats Ermanis marta izskaņā nāca ar klajā ar cerību, ka Latvija "Dakaras" sacensībās kādreiz varētu piedalīties komandā, taču nedeva mājienu, ka viņš pats vēlas piedalīties prestižajā rallijreidā.

Dakārā plāno atgriezties arī Latvijas autosportisti

Tāpat noprotams, ka rallijreidā startēs arī Latvijas autosportisti Andris Dambis un Māris Saukāns.

Kā ziņots, 2012.gada "Dakaras" rallijreids pirmo reizi vēsturē risināsies Peru. Tāpat sacensības ceturto gadu pēc kārtas notiks arī Argentīnā un Čīlē.

Kā ziņots, 2009.gada "Dakaras" rallijā motociklu klasē Latviju pārstāvēja tikai Einārs Vinters, kurš sacensību kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu, savukārt Jānis muguras savainojuma dēļ piedalīties nevarēja. Iepriekšējos divos gados prestižajās daudzdienu sacensībās neviens no Latvijas sportistiem nestartēja.

Plānotā atgriešanās Āfrikā pagaidām nenotiek

Jau vēstīts, ka nopietni tika izvērtēta šī gada rallijreida atgriešanās Āfrikas kontinentā, taču, ņemot vērā pēdējo divu gadu pieredzi, kad tas veiksmīgi risinājās Argentīnā un Čīlē, organizatori pieņēma lēmumu nemainīt sacensību norises vietu.

Jau ziņots, ka rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet 2009. un 2010.gadā risinājās Argentīnā un Čīlē.

Kā zināms, 2011.gada sacensībās vieglo automobiļu klasē triumfēja Nasers Salehs Al Atija no Kataras, motobraucējiem pie uzvaras tika spānis Marks Koma, bet smago automobiļu klasē panākumu svinēja krievu braucējs Vladimirs Čagins, kurš jau paziņojis par karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu