"Liepājas metalurgs" atklāšanas mačā sagrauj "Olimps"/RFS

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas futbola čempionāta jaunās sezonas atklāšanas mačā sestdien pagājušās sezonas trešā spēcīgākā vienība "Liepājas metalurgs" ar 4:1 (2:0) izbraukumā sagrāva "Olimps"/RFS futbolistus.

Pirmajā puslaikā viesu komandas rindās izcēlās Genādijs Soloņicins, pēc kura centrējuma bumba tomēr atrada ceļu līdz mājinieku vārtiem, un Nerijs Valskis.

Otrā puslaika ievadā Vladimirs Kamešs panāca jau 3:0, taču 50.minūtē Tomass Tabatadze prata vienus vārtus atspēlēt.

Punktu uzvarai pielika Valskis, 69.minūtē tiekot pie sava otrā vārtu guvuma mačā.

Jāizceļ, ka mača 71.minūtē no laukuma tika noraidīts mājinieku vārtsargs Oskars Darģis.

Atlikušās pirmā apļa pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas svētdien.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalīsies deviņas komandas - "Skonto", "Ventspils", "Liepājas metalurgs", Daugavpils "Daugava", "Jūrmala-VV", "Jelgava", "Olimps"/RFS, "Gulbene-2005" un "Jūrmala", aizvadot četru apļu turnīru.

Sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma" vienība.

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Virslīgu atstājusi pagājušās sezonas vājākā komanda "Jaunība", kā arī Ventspils "Tranzit" vienība, bet to vietā startēs pirmās līgas pirmo divu vietu ieguvējas - "Gulbene-2005" un "Jūrmala".

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā triumfēja "Skonto" futbolisti. Otrajā vietā ierindojās "Ventspils", bet trešo vietu ieņēma "Liepājas metalurgs".

Latvijas futbola čempionāts turpmāk vairs nebūs ar kompānijas "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) nosaukumu, tomēr LFF un LMT turpinās sadarbību.

LMT Latvijas virslīgas čempionāta ģenerālsponsors bija iepriekšējos piecus gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu