Taisonu nokautējušais Viljamss atgriezies sportā ar Latvijas licenci

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pieredzējušais britu bokseris Denijs Viljamss, kurš savas karjeras laikā spējis nokautēt arī leģendāro Maiku Taisonu, atgriezies profesionālajā sportā, turklāt cīnoties ar Latvijas licenci, vēsta Lielbritānijas mediji.

37 gadus vecais Viljamss ir kādreizējais Lielbritānijas un Britu sadraudzības spēļu čempions, bet Taisonu viņš kā mazpazīstams bokseris spēja pārliecinoši pieveikt vēl 2004.gadā cīņas ceturtajā raundā.

Tomēr pēc diviem zaudējumiem Karlam Beikeram un Derekam Čisoram pagājušajā gadā Britu boksa valde ieteica Viljamsam neapkaunot sevi un atteicās piešķirt licenci.

Ar Latvijas licenci Viljamss izcīnījis jau vienu uzvaru

Tagad Viljamss saņēmis Latvijas licenci, kaut ne reizi nav bijis šajā valstī, un jau aizvadījis vienu cīņu, pieveicot vācieti Franku Rotu, kurš uzvarējis tikai divās no 25 savas profesionālās karjeras cīņām.

Šajā nedēļas nogalē Viljamss Hamburgā plāno cīnīties ar 39 gadus veco ungāru Lāšlo Totu. Viņš gatavs cīnīties bez maksas, jo pretēji daudziem karjeru beigušajiem bokseriem ir finansiāli labi nodrošināts.

"Esmu cīnījies kopš astoņu gadu vecuma un pārāk mīlu sportu, lai vienkārši aizietu," Viljamss izteicies intervijā "The Times". "Vēlos tikai boksēties, jo man nav domas kļūt, piemēram, par treneri.

Esmu reālists, nevis muļķis. Zinu, cik daudz spēka man ir palicis un kādā līmenī spēju cīnīties."

2004. gadā Viljamss arī cīnījās par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, piekāpjoties slavenajam ukrainim Vitālijam Kļičko, kuram tā bija pēdējā cīņa pirms karjeras beigām. Nepilnus četrus gadus vēlāk gan Kļičko karjeru atsāka un turpina cīnīties vēl tagad.

Savukārt pagājušā gada maijā Viljamss cīnījās ar Čisoru, kuram tagad ir iespēja cīnīties par pasaules čempiona jostu ar Vladimiru Kļičko. Kā ziņots, Kļičko traumas dēļ gan šī cīņa jau divas reizes atcelta. Viljamss atzina, ka cīņai ar Čisoru viņš nebija gatavs.

"Vienīgais iemesls, kāpēc viņš mani nenokautēja jau pirmajā raundā, bija, ka izrādīja pārāk daudz respekta," stāstīja Viljamss. "Puiši kā Čisora apbrīnoja mani, kamēr rādīju savu labāko sniegumu, jo biju talantīgs bokseris. Tomēr tagad viņi ir spējīgi pieveikt mani."

Par karjeras beigšanu vēl nedomā

Viljamss atzina: kā Latvijas bokserim viņam augstu mērķu nav. "Skatīšos, cik tālu tikšu. Visu karjeru esmu cietis no tā, ka uzlieku sev pārāk lielu spiedienu. Tagad tas ir noņemts un izbaudu cīņas. Mīlu visu boksā un nevēlos vēl ar to pārstāt nodarboties."

Aģentūra LETA neguva pilnīgi drošu apstiprinājumu, ka šis fakts ir patiess, tomēr kādreiz slavenais bokseris Elvis Mihaiļenko par to nepauda izbrīnu.

"Tas ir pilnīgi iespējams, jo Baltijas Profesionālā boksa līga, kas vienīgā Latvijā ir tiesīga izsniegt licences, piedāvā sportistiem ļoti izdevīgus nosacījumus," pastāstīja Mihaiļenko.

"Licence maksā apmēram tikpat, cik Eiropā, tomēr tiek piedāvāti izdevīgāki procenti par aizvadītajām cīņām, tāpēc pašlaik daudzi kādreiz slaveni Eiropas un Āfrikas bokseri startē ar Latvijas licenci. Tas gan nenozīmē, ka viņiem ir kāda saistība ar Latviju."

Arī Baltijas Profesionālās boksa līgas mājaslapā publicētajā licenču sarakstā nav atrodams Viljamsa vārds, bet ir kāds Lielbritānijas sportists ar iniciāļiem DPW, un tieši šādi Viljamss tika izsaukts ringā 5.martā notikušajā cīņā ar Rotu. Šī licence izsniegta pagājušā gada 4.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu