Loebam uzbūvēts Pikes Peak iekarošanas «monstrs» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Loebs ir sācis pakāpenisku attālināšanos no rallija dzīves, no autosporta pavisam viņš tik drīz neaizies.

Paralēli atsevišķiem startiem pasaules rallija čempionātā un pilnai sezonai FIA GT sacensībās Loebs savu laiku veltīs arī citām motoru sporta nodarbēm. To vidū ir arī ikgadējās Pikes Peak International Hill Climb sacensības Kolorado štatā, ASV.

Tās šogad norisināsies 30.jūnijā un iezīmēs franču zīmola Peugeot atgriešanos pēc gandrīz ceturtdaļgdsimta. Cik veiksmīga tā būs, uzzināsim 30.jūnijā, taču var atzīmēt, ka Peugeot kontā jau ir divas uzvaras. 1988.gadā uzvaru kompānijai sarūpēja Āri Vatanens, bet gadu vēlāk – Robijs Ansers. Vatanena sasniegums pie Peugeot 405 T16 stūres ir iemūžināts arī sacīkšu filmā Race to the Clouds.

Otrajām senākajām autosporta sacensībām Savienotajās Valstīs (senākās ir Indy 500 sacīkstes) Peugeot ir sagatavojis 208 T16 Pikes Peak. Vizuāli tas līdzinās mazās klases pilsētniekam Peugeot 208, taču tehniskā ziņā abi auto ir tik atšķirīgi kā diena un nakts. To, kādi spēka agregāti kalnā braucējam ir uzstādīti un kāda ir to veiktspēja, Peugeot slēpj. Franči tikai norāda, ka Loebs brauks Unlimited ieskaitē, kur inženieriem faktiski ir dota izdomas brīvība. Arī 208 T16 Pikes Peak galīgais vizuālais izskats pagaidām netiek atklāts.

Pikes Peak International Hill Climb sacensību distanci veido apmēram 1500 metru kāpums 20 kilometrus garā trasē. To veido 156 asfaltēta ceļa līkumi, bet finiša līnija atrodas 4301 metru virs jūras līmeņa.

Var atzīmēt, ka pašreizējais, pērn uzstādītais rekords pieder amerikānim Raisam Millenam, kurš ar Hyundai Genesis Coupe distanci veica 9 minūtēs un 46,146 sekundēs.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu