Tramplīnlēcējs Mališs svinīgā pasākumā noslēdzis sportista karjeru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Polijas slavenākais tramplīnlēcējs Adams Mališs nedēļās nogalē Polijas pilsētā Zakopanē svinīgā ceremonijā noslēdza savu profesionālā sportista karjeru.

Par godu 33 gadus vecajam Mališam tika sarīkots atvadu pasākums, uz kuru, pat neskatoties uz stipru snigšanu, no visas valsts ieradās 60 000 līdzjutēju. Starp līdzjutējiem bija arī Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis un pirmā lēdija Anna Komorovska.

"Šis ir liels pasākums, tomēr tās ir arī atvadas. Paldies visiem, kuri ir šeit ar mani vēl pēdējo reizi," lielajam pūlim teica Mališs.

Šo pasākumu translēja arī Polijas televīzija, lai arī lēcieni ar slēpēm tika atcelti.

Leģendārais Polijas sportists bija iemantojis iesauku "Vislas ērglis", jo tas ir valsts nacionālais simbols.

Savā 15 gadus garajā sportista karjerā Mališs kopā ir nolidojis 82 kilometrus.

Mališs popularitāti iemantojis ar pieticīgo raksturu, smaidu un optimismu, un pat pēc traumas gūšanas viņš nemainījās. Vēl Mališs Polijā un citās valstīts ir pazīstams ar savām ūsām.

Tāpat uz Mališa atvadu pasākumu ieradās arī tādi pazīstami tramplīnlēcēji kā šveicietis Simons Amans, čehs Jakubs Janda, soms Mati Hautameki, Austrijas trio - Gregors Šlīrencauers, Martins Kohs un Tomass Morgenšterns -, kā arī vācieši Martins Šmits un Mihaels Ūrmans.

"Šī ir liela diena Polijai un pašam Adamam Mališam," teica Morgenšterns.

Mališs savas karjeras noslēdzošajās sacensībās pirms divām nedēļām izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā.

Savā karjeras laikā Mališs olimpiskajās spēlēs izcīnījis trīs sudraba un vienu bronzas medaļu. Tāpat pasaules čempionātā viņš izcīnījis četras zelta medaļas un pa vienai sudraba un bronzas godalgai.

Vēl polis 25 tramplīnos uzstādījis to rekordus. Tikmēr Pasaules kausa izcīņā Mališs izcīnījis 39 uzvaras un 92 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Mališs par ieguldījumu Polijas sportā trīs reizes saņēmis vienu no Polijas augstākajiem apbalvojumiem - "Polijas atdzimšanas ordeni".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu