Mekereinene izcīna uzvaru Pasaules kausa izcīņas biatlonā kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas biatloniste Kaisa Mekereinena svētdien Pasaules kausa izcīņas biatlonā noslēdzošajās sacensībās Norvēģijas pilsētā Holmenkollenē nodrošināja uzvaru kopvērtējumā, savā īpašumā iegūstot Lielo kristāla globusu.

Mekereinena svētdien notikušajās 12,5 kilometru masu starta sacensībās ar četrām šaušanā pieļautām kļūdām ierindojās 15.vietā, taču tas viņai neliedza nosargāt kopvērtējuma pirmo vietu.

Sacensībās ar laiku 36 minūtes un 13 sekundes un trijām kļūdām šautuvē uzvarēja Baltkrievijas pārstāve Darja Domračova, kurai finišā 16 sekundes zaudēja Anna Bogalija Titoveca no Krievijas, kas kļūdījās vienu reizi.

Trešajā vietā ar vienu kļūdu ierindojās vēl viena krieviete Olga Zaiceva, kas uzvarētājai zaudēja 25 sekundes.

Kā ziņots, Zaiceva jau ir paziņojusi par karjeras beigām.

Mekereinena uzvarētājai piekāpās par divām minūtēm un 1,7 sekundēm.

Latvijas biatlonistes šajās sacensībās nepiedalījās.

Tādējādi Pasaules kausa kopvērtējumā ar 1005 punktiem uzvarēja Mekereinena, bet otrā ar 972 punktiem palika Vācijas sportiste Andrea Henkele, kas svētdien izcīnīja ceturto vietu. Trešajā vietā ar 971 punktu ierindojās zviedriete Helēna Ēkholma, kura šoreiz finišēja septītajā pozīcijā.

Mekereinena Lielo Kristāla globusu ieguva pirmo reizi karjerā.

Tikmēr Latvijas pārstāvē Madara Līduma ar 90 punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma 51.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu