Līdumai 33.vieta Pasaules kausa pēdējā posma iedzīšanas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatloniste Madara Līduma sestdien ieņēma 33.vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās sievietēm.

Līduma četrās šaušanās pieļāva četras kļūdas un finišā par trīs minūtēm un 29,3 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušās Slovākijas pārstāvēs Anastasijas Kuzminas, kura kļūdījās trīs reizes.

Tikmēr 23,1 sekundi uzvarētājai zaudēja baltkrieviete Darja Domračova, kura pieļāva piecas kļūdas, bet trešo vietu ar trim kļūdām izcīnīja Vācijas sportiste Andrea Henkele, kas uzvarētājai zaudēja 27,6 sekundes.

Iedzīšanas sacensībās nestartēja vāciete Magdalēna Noinere, kura ceturtdien bija ātrākā 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā saasinājās situācija - pirmo vietu ar 979 punktiem joprojām saglabā somiete Kaisa Mekereinena, bet viņai 41 punktu zaudē norvēģiete Tūra Bergere. Šajās sacensībās Mekereinena šaušanās pieļāva trīs kļūdas un ieņēma certurto vietu, bet Bergere ar sešām kļūdām ierindojās astotajā pozīcijā. Savukārt trešā ar 935 punktiem ir zviedriete Helēna Ēkholma, kura šoreiz finišēja 16.pozīcijā.

Mekereinena ieguva Mazo kristāla globusu iedzīšanas disciplīnā.

Tikmēr Līduma ar 90 punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā šobrīd ieņem 51.vietu.

Sestdien notiks arī 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības vīriešiem, kurās vienīgais Latvijas pārstāvis būs Ilmārs Bricis.

Kaut desmit kilometru sprintā uzvarēja vācietis Andrēass Birnbahers, kurš tika pie pirmā panākuma Pasaules kausa posmos karjerā, tomēr iedzīšanā viņš, visticamāk, nestartēs, jo ģimenes problēmu dēļ atgriezies dzimtenē.

Līdz ar to kā pirmais startēs zviedrs Bjērns Ferijs, bet Bricis trasē dosies ar 28.numuru, minūti un 37 sekundes aiz Ferija.

Jau ziņots, ka pārējie latvieši sprintā labāko 60 sportistu vidū nespēja iekļūt un nekvalificējās iedzīšanai. Andrejs Rastorgujevs finišēja 66.vietā, bet pagājušajā nedēļā pasaules čempionātā ļoti sekmīgi startējušais Edgars Piksons ierindojās 75.pozīcijā.

Posms un Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien, kad dāmas un kungi sacentīsies masu starta distancē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu