LBL līdervienību cīņā "Ventspils" pieveic "Liepājas Lauvas"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ove Maidla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas līdervienību spēlē otrdien "Ventspils" komanda savā laukumā ar rezultātu 69:62 (11:15, 18:24, 26:10, 14:13) pieveica "Liepājas Lauvas".

Vēl pēc pirmā puslaika "Ventspils" zaudēja ar 29:39, taču divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām laukuma saimnieki pārņēma vadību (51:48), ko neatdeva līdz pat cīņas beigām.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Sauļus Kuzminsks, bet Jānis Strēlnieks izcēlās ar 12 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr "Liepājas Lauvu" rindās 16 punktus guva Sandis Buškevics, bet ar 14 punktiem izcēlās Mārtiņš Meiers.

"Ventspils" komanda pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotā neveiksmīgā zaudējuma "Valmierai" jau izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, bet liepājniekiem šis bija pirmais zaudējums pēc uzvarām iepriekšējās trijās LBL spēlēs.

Šosezon LBL turnīrā abas komandas iepriekš savā starpā bija tikušās trīs reizes - Liepājā "Ventspils" komanda izcīnīja divas smagas uzvaras, bet līdz šim vienīgajā spēlē savā laukumā uzvarēja pārliecinoši ar 77:59.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā turpinās saspringta cīņa par pirmajām piecām vietām. Pašlaik līderpozīcijā ar 17 uzvarām 20 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet "Liepājas Lauvas" ar 16 uzvarām 24 mačos ir otrajā vietā.

Tikmēr trešo vietu ar 14 panākumiem 22 mačos ieņem "Valmiera", bet tai ar 15 uzvarām 24 cīņās seko "Barons/O!Karte" basketbolisti. Tikmēr "VEF Juniors" komanda tikusi pie 12 uzvarām 21 spēlē, kas tai pagaidām dod tikai piekto vietu.

Sestā ar septiņiem panākumiem 20 spēlēs ir Jelgavas "Zemgale", septīto vietu ar pieciem panākumiem 23 spēlēs ieņem "Turība", bet pēdējā ar trim uzvarām 24 spēlēs ir "Latvijas Universitāte" (LU).

LBL regulārajā čempionātā tiks aizvadīti četri apļi, katrai komandai izspēlējot pa 28 spēlēm. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā turpinās cīnīties par medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu