Latvija pieteiksies 2017.gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanai (34)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija sūtīs oficiālu pieteikumu par vēlmi rīkot pasaules čempionātu hokejā 2017.gadā Rīgā.

Valdība šodien apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF), kuru parakstījis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

LHF prezidents Kirovs Lipmans valdības sēdē uzsvēra, ka, iepriekš rīkojot pasaules čempionātu, Latviju ir ieraudzījusi visa pasaule un, lai gan neesot bijusi pieredze šādu pasākumu rīkošanā, tas paveikts ļoti labi. Konkurence starp valstīm būšot sīva, tomēr Latvijai esot izredzes izcīnīt tiesības rīkot čempionātu.

Valdība ar šo lēmumu arī apliecina garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (800 000 latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Lipmans atzina, ka jautājums par otras halles būvniecību ir risināms un to veiktu privātie uzņēmēji. Viens no iespējamiem īstenotājiem un kandidātiem varētu būt arī hokeja klubs Rīgas "Dinamo". Noprotams, ka šim projektam ir vairāki interesenti.

Arī vietas Rīgā, kurās varētu atrasties halle, esot vairākas, tomēr tas vēl esot sarunu jautājums ar Rīgas domi, kura arī varētu nākt palīgā, norādīja LHF prezidents.

Lēmums par to, vai uzticēt Latvijai hokeja čempionāta rīkošanu, varētu tikt pieņemts nākamā gada maijā.

Latvijas vēstulē uzsvērts, ka tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā 2006.gadā Latvijai bija gan lielisks pozitīvs izaicinājums, gan iespēja pierādīt, ka Latvija ir spējīga rīkot šāda līmeņa starptautiskus pasākumus.

Tāpēc, ņemot vērā pieredzi, ko Latvija guva pasākuma īstenošanā, Dombrovskis vēlas sniegt personīgo morālo atbalstu LHF centieniem iegūt tiesības atkārtoti rīkot pasākumu 2017.gadā, norāda valdības vadītājs.

"Vēlos arī izteikt cerību, ka Ministru kabinets varētu izskatīt iespēju, neskatoties uz budžeta taupības pasākumiem valsts ekonomikas stabilizācijas nolūkā, sniegt noteiktu atbalstu čempionāta rīkošanai, jo, manuprāt, pasaules čempionātu hokejā rīkošana ir iespēja veicināt un sekmēt valsts ekonomiku," vēstulē uzsver premjers.

Vēstules nobeigumā valdības vadītājs izsaka cerību, ka Latvija un Rīga iegūs tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā 2017.gadā, un tādējādi valstij būs gods vest kopā nācijas ar šādas nozīmes starptautiska sporta notikuma starpniecību.

Tiesa, pirmdien LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra, ka pagaidām vēl ir par agru lolot ilūzijas par pasaules čempionāta rīkošanu 2017.gadā. "Mums vēl jādod garantijas, ka mēs varēsim to čempionātu sarīkot augstā līmenī."

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu