«SMScredit.lv» hokejisti izcīnīja Latvijas čempionu titulu (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Par Latvijas čempionvienību hokejā pirmdien kļuva «SMScredit.lv» komanda, kas finālsērijas trešajā mačā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja «Juniors» vienību.

«SMScredit.lv» hokejisti par valsts čempioniem kļuvuši pirmo reizi kluba četros pastāvēšanas gados.

Abpusēji aizrautīgā spēlē ar daudzām vārtu gūšanas iespējām «SMScredit.lv» hokejistus otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē vadībā izvirzīja Mihails Kokļins, kurš vārtu priekšā acīgi pielaboja Andreja Lavrenova raidīto ripu. Šie vārti tika gūti vairākumā, bet «Juniors» hokejisti pirms tam trīs reizes pēc kārtas nespēja izmantot viena vīra pārsvaru.

Trešajā trešdaļā iniciatīva pilnībā bija pārgājusi «Juniors» komandas pusē, kamēr «SMScredit.lv» pārstāvji atbildēja ar ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr aizsardzībā demonstrēja pārliecinošu sniegumu.

Vienā no epizodēm sešas minūtes pirms cīņas beigām fantastiski «Juniors» komandas vārtos darbojās Kristers Gudļevskis, kritienā ar nūju atsitot Jurija Kļujevska raidīto ripu, kas jau lidoja tukšos sāncenšu vārtos.

Piecas minūtes pirms mača beigām «Juniors» komanda tika pie skaitliskā vairākuma, tomēr tajā pie pretinieku vārtiem izveidoja tikai vienu vērā ņemamu momentu.

Pusminūti pirms cīņas noslēguma «Juniors» komanda nopelnīja vēl vienu vairākumu un sūtīja uz ledus sesto laukuma spēlētāju, tomēr atlikušajā laikā nospēlēja haotiski un vārtus gūt nespēja.

Arī īpaši labu sniegumu šajā mačā izcēlās «SMScredit.lv» komandas vārtsargs Renārs Kazanovs, vairakkārt glābjot savu vienību no vārtu zaudējuma un paliekot nepārspēts.

«Juniors» hokejistiem šajā mačā palīdzēja ne tikai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» sistēmas spēlētāji Mārtiņš Porejs, Māris Bičevskis un Elvijs Biezais, bet arī vārtsargs Gudļevskis.

Sērijas pirmajā mačā piektdien «SMScredit.lv» izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:3, bet otrajā cīņā sestdien bija pārāki ar 6:4, tādējādi sērijā līdz trim uzvarām svinot panākumu ar 3-0.

Pusfinālā «SMScredit.lv» komanda sērijā līdz divām uzvarām ar rezultātu 2-0 uzvarēja iepriekšējo divu sezonu čempionus «Liepājas metalurgs 2» vienību. Vēlāk Liepājas kluba vadība paziņoja, ka nākamajā sezonā atteiksies no profesionālu hokeja komandu uzturēšanas, spēlējot vien Latvijas čempionātā.

Savukārt otrajā pusfināla sērijā «Juniors» ar 2-1 uzvarēja «Ozolnieki»/«Monarch» klubu.

Zīmīgi, ka «Juniors» un «SMScredit.lv» vienības bija spēcīgākās arī regulārajā čempionātā.

«Liepājas metalurgs 2» un «Ozolnieki»/«Monarch» izslēgšanas spēles sāka no ceturtdaļfināla fāzes, bet «SMScredit.lv» un «Juniors» hokejisti bija jau uzreiz sasnieguši pusfinālu.

Sērija par trešo vietu nenotika, jo «Ozolnieki»/«Monarch» komanda nonākusi finansiālās problēmās. Līdz ar to «Liepājas metalurgs 2» hokejisti saņēmuši čempionāta bronzas godalgas.

Šosezon Latvijas čempionātā piedalījās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu bija pazudusi «Rīga»/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu «Enerģija», līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils «Latgale» vietā startēja «Rīga»/«Prizma 2», kas tika apstiprināta jau pēc sezonas sākuma.

Pagājušajā sezonā finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja «Liepājas metalurga 2» komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja «Ozolnieki»/«Monarch» hokejistus.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu