Piksonam 38. vieta PČ 20 kilometru distancē; uzvar Bē (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas pilsētā Hantimansijskā notiekošajā Pasaules čempionātā biatlonā 20 kilometru distancē vīriešiem aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja norvēģis Tarjeijs Bē. Tikmēr labākais no latviešiem bija Edgars Piksons, kurš ieņēma 38. vietu.

Pasaules čempions Bē četrās šaušanās pieļāva vienu kļūdu un finišēja pēc 48 minūtēm un 29,9 sekundēm.

Otrajā vietā 20 kilometru distanci noslēdza Krievijas biatlonists Maksims Maksimovs, kurš sašāva visus mērķus (+40,0), bet bronzas godalgu ar vienu kļūdu ieguva austrietis Kristofs Zumans (+45,5).

Tikmēr Piksons ar četrām soda minūtēm ieņēma 38. vietu (+4.45,7), bet cits Latvijas pārstāvis Andrejs Rastorgujevs ar trīs nenoguldītiem mērķiem izcīnīja 43. pozīciju (+4.56,9).

Pieredzējušais Ilmārs Bricis ar piecām kļūdām sacensības noslēdza 58. vietā (+5:53,0), savukārt Rolands Pužulis kļūdījās trīs reizes, ierindojoties 98. pozīcijā (+11.24,3).

Kopumā uz starta izgāja 123 biatlonisti.

Trešdien 15 km individuālo distanci veiks dāmas.

Līdz šim no latviešiem Hantimansijskā vislabāk veicies Piksonam, kurš desmit kilometru sprinta sacensībās izcīnīja augsto 8. vietu.

Latviju PČ vīriešiem pārstāv veterāns Ilmārs Bricis, Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis un Jānis Bērziņš, bet sievietēm piedalās Madara Līduma, Anete Brice un Žanna Juškāne.

Pasaules čempionātā sadalīs 11 medaļu komplektus. Sacensības Krievijā noslēgsies 13. martā ar 4x6 km stafeti dāmām.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu