Denijs Viljamss: Sagaidu smagu cīņu pret Briedi (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Arēnā Rīga» cīņu šova «TM fighting Grand Prix» ietvaros sestdien gaidāmais mačs, kurā tiksies Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis ar britu veterānu Deniju Viljamsu, būšot spraigs un grūts, sacīja Lielbritānijas bokseris.

Sestdien «TM fighting Grand Prix» sāksies plkst.19. Tā ietvaros kopā tiks aizvadītas 11 cīņas boksā, kikboksā un MMA. Cīņa starp Briedi un Viljamsu plānota kā pēdējā.

Pirms gaidāmās cīņas Viljamss, kurš 2004.gadā spēja nokautēt leģendāro Maiku Taisonu, atzina, ka sagaida smagu bezkompromisa dueli.

«Sagaidu smagu cīņu. Briedis gan ir augumā mazāks par mani, taču ļoti meistarīgs. Centīšos izdarīt visu, ko spēju, lai izcīnītu uzvaru,» sacīja pieredzējušais Viljamss. «Briedim gan ir viens mīnuss - viņš nav tik labs tuvcīņā, tāpēc mēģināšu to izmantot savā labā.»

Vaicāts par lidojumu uz Latviju un pirmajiem iespaidiem par valsti, britu sportists pauda sajūsmu.

«Lidojums bija brīnišķīgs. Divas stundas un jau biju klāt. Pagaidām gan neesmu neko daudz redzējis, jo lielāko laiku esmu pavadījis guļot. Bet decembrī pirmo reizi biju Krievijā, tagad šeit Latvijā. Man prieks, ka varu iepazīt šīs Eiropas valstis,» sacīja Viljamss.

Zīmīgi, ka kādreizējais Lielbritānijas un Britu sadraudzības spēļu čempions Viljamss joprojām startē ar Latvijas licenci, jo 2011.gadā Britu boksa valde pēc pāris neveiksmīgām cīņām viņam atteicās piešķirt licenci un ieteica sportistam neapkaunot sevi. Tomēr angļu bokseris pirmoreiz Latviju apmeklē vien tagad.

«Jā, šī ir mana pirmā reize Latvijā. Iepriekš saņēmu licenci ar domu kādu dienu cīnīties Baltijas reģionālajā līgā, bet uz šejieni atbraukt sanāca tikai tagad,» piebilda sportists.

2004.gadā Viljamss cīnījās par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, piekāpjoties slavenajam ukrainim Vitālijam Kļičko, kuram tā bija pēdējā cīņa pirms karjeras beigām. Nepilnus četrus gadus vēlāk gan Kļičko karjeru atsāka un turpina cīnīties vēl tagad.

Savukārt Briedim, kurš pagājušā gada izskaņā uzvarēja boksa komercturnīrā «Biggers Better», šī būs līdz šim nopietnākā cīņa profesionālajā karjerā.

Bez šī titula pagaidām vērā ņemamākās uzvaras viņam ir panākumi pār 1996.gada Atlantas olimpisko spēļu dalībnieku Jožefu Naģu un savu pēdējo pretinieku, bijušo Vācijas smagā svara čempiona titula pretendentu Ozkanu Četinkaju, ko viņš pieveica vēl šomēnes.

Piektdien notikušās sveršanās laikā noskaidrojās, ka Briedis sver 96,4 kilogramus, bet Viljamsa svars bija 118,3 kilogrami. Šī Briedim būs viena no pēdējām cīņām super smagajā svarā, jo jau šogad viņš plāno pāriet uz pirmā smagā svara kategoriju, kurā sacenšas bokseri līdz 90,7 kilogramiem.

Bez Brieža šovā «TM fighting Grand Prix» piedalīsies arī tādas Latvijas cīņu sporta zvaigznes kā Baltijas MMA pussmagā svara čempions Mārtiņš Egle, Eiropas K-1 vicečempions Mareks Lavrinovičs, Baltijas MMA vidējā svara čempions Valts Višņevskis, Eiropas čempions kaujas sambo Artūrs Čerņavskis, Latvijas labākais vieglā svara MMA cīkstonis Edgars Skrīvers un citi. Kopumā šajā pasākumā tiks pārstāvētas sešas valstis - Latvija, Lietuva, Lielbritānija, Nīderlande, Baltkrievija un Surinama.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu