Latvijas futbola izlase spēlē neizšķirti ar Lihtenšteinu (68)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases futbolisti 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar apakšgrupas pastarīti Lihtenšteinu.

Cīņas rezultātu 17.minūtē atklāja Lihtenšteinas spēlētājs Mikēle Polverīno, bet 30.minūtē pēc lieliska soda sitiena izlīdzinājumu panāca iepriekšējo divu gadu Latvijas labākais futbolists Aleksandrs Cauņa.

Otrajā puslaikā Cauņam ar 11 metru soda sitienu bija iespēja nodrošināt uzvaru Latvijai, tomēr pārliecinošāk nospēlēja mājinieku vārtsargs.

Jau spēles trešajā minūtē pēc Cauņas raidījuma bumba trāpīja pa Lihtenšteinas izlases vārtiem, bet kopumā cīņas sākumā Latvijas izlasei izteikta iniciatīva nepiederēja un 17.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā - ātrajā uzbrukumā piespēli soda laukumā nospēlēja Polverīno un, pasīvi nospēlējot Latvijas aizsargiem, atklāja cīņas rezultātu.

Cīņas 20.minūtē valsts slavenākajam futbolistam Mario Frikam bija iespēja panākt jau divu vārtu pārsvaru, tomēr viņa bumba pēc soda sitiena trāpīja pa vārtu stabu. Latvijas izlase pirmos vārtus guva 26.minūtē, kad bumbu vārtos ieraidīja Māris Verpakovskis, tomēr viņam tika fiksēta aizmugure.

Vārtus, kas tika ieskaitīti, Latvijas izlase guva 30.minūtē - ļoti precīzs Cauņas soda sitiens no aptuveni 23 metru attāluma ielidoja tieši pretinieku vārtu devītniekā un rezultāts kļuva neizšķirts 1:1.

Pēc vārtu zaudēšanas Lihtenšteinai īsā laikā bija divas ļoti labas iespējas, tomēr pirmajā reizē situāciju izklupienā izglāba Oskars Kļava, bet otrajā reizē nekļūdīgs bija Latvijas vārtsargs Andris Vaņins.

Arī pašās puslaika beigās pēc soda sitiena labākā izdevība bija tieši Lihtenšteinas izlasei, tomēr vārtos atkal veiksmīgi darbojās Vaņins un pēc 45 spēlētām minūtēm rezultāts saglabājās neizšķirts 1:1.

Otrajā spēles puslaikā Lihtenšteina konsekventi un ļoti sekmīgi uzbruka pa labo malu un netaisījās padoties, veidojot daudzus labus momentus.

Pirmais reālais vārtu gūšanas moments otrajā puslaikā tika izveidots 52.minūtē, kad Aleksejam Višņakovam nedaudz pietrūka, lai vārtu priekšā realizētu Māra Verpakovska piespēli. 59.minūtē ļoti laba iespēja izcelties bija Lihtenšteinas futbolistam Davidam Hasleram, bet reālākā iespēja iegūt vadību Latvijas izlasei bija 62.minūtē - pēc Ritvara Rugina sitiena ar roku nospēlēja Polverīno.

Tomēr sekojošo Cauņas izpildīto 11 metru soda sitienu vārtu stūrī spēja atsist Lihtenšteinas vārtsargs Pēters Jelle.

Uz šādu notikumu pavērsienu 64.minūtē Lihtenšteinas izlase atbildēja ar vēl vienu sitienu pa vārtu stabu un arī pēc tam turpināja uzbrukt, izveidojot vairākus bīstamus momentus.

Tomēr pēdējās minūtēs izteikts pārsvars mačā piederēja Latvijas izlasei. Ar to gan bija par maz, lai gūtu vēl vienus vārtus, un tika zaudēti divi punkti.

Šī Latvijas izlasei bija otrā spēle šogad, jo pirms pusotra mēneša tā ar rezultātu 0:3 pārbaudes spēlē pārliecinoši piekāpās Japānai.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē 16.oktobrī Latvijas izlase sacentās tieši ar Lihtenšteinu, ko savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Nākamo spēli 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jūnijā savā laukumā pret Bosniju un Hercegovinu.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā pa desmit punktiem četros mačos ir Grieķijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Slovākijai ir septiņi punkti, Lietuvas un Latvijas izlašu kontā ir četri punkti, bet Lihtenšteina tikusi pie sava pirmā punkta.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola izlases sastāvs mačā ar Lihtenšteinu: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Kaspars Gorkšs, Oļegs Laizāns (Aleksejs Višņakovs, 45.min.), Deniss Ivanovs, Ritvars Rugins, Vladimirs Kamešs (Jurijs Žigajevs, 56.min.), Aleksandrs Cauņa, Māris Verpakovskis (Edgars Gauračs, 66.min.), Artis Lazdiņš, Artjoms Rudņevs.

Komentāri (68)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu