Latvijas biatlonistes nekvalificējas pasaules čempionāta iedzīšanas sacensībām (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules čempionāta 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm sestdien neviena no Latvijas biatlonistēm nespēja iekļūt pirmajā sešdesmitniekā un kvalificēties svētdien paredzētajām iedzīšanas sacensībām.

Sekmīgākā bija Latvijas vadošā biatloniste Madara Līduma, tomēr viņa šaušanās pieļāva četras kļūdas, ierindojoties tikai 73.vietā.

Par pasaules čempioni astoto reizi karjerā kļuva vāciete Magdalēna Noinere, kura abās šaušanās bija nekļūdīga un finišā par 12,2 sekundēm apsteidza somieti Kaisu Mekereinenu.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina.

Līduma finišā uzvarētājai zaudēja četras minūtes un 27,9 sekundes. 78.vietā ar četrām kļūdām šaušanās ierindojās Žanna Juškāne, kura no Noineres atpalika par četrām minūtēm un 55,6 sekundēm, bet Anete Brice ar piecām kļūdām uzvarētājai zaudēja astoņas minūtes un 32,4 sekundes, kas deva priekšpēdējo, 101.vietu.

Svētdien paredzētajai desmit kilometru iedzīšanai kvalificējās 60 ātrākās sportistes.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderpozīciju ar 798 punktiem pārņēma Mekereinena, kura tagad par 24 punktiem apsteidz vācieti Andrea Henkeli, kas sprintā finišēja tikai 20.vietā. Savukārt trešajā pozīcijā ar 763 punktiem atrodas šoreiz piektajā vietā finišējušā Helēna Ēkholma no Zviedrijas.

Savukārt Līduma ar 82 punktiem ieņem 50.vietu.

Kā ziņots, sestdien desmit kilometru sprintā vīriešiem Latvijas sportisti startēja daudz sekmīgāk - Edgars Piksons izcīnīja astoto vietu, bet Ilmārs Bricis ierindojās 20.pozīcijā.

Savukārt par pasaules čempionu kļuva vācietis Ārnds Peifers.

Čempionāts ceturtdien sākās ar jaukto stafeti. Tajā uzvarēja Norvēģija, bet Latvijas sportisti Līduma, Juškāne, Bricis un Piksons tika apdzīti par apli un palika bez rezultāta. Latvijas komanda tika klasificēta 18.vietā 26 komandu konkurencē.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 13.martam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu