Piksonam 8. vieta PČ sprintā, Bricim 20. pozīcija (42)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonists Edgars Piksons sestdien izcīnīja astoto vietu pasaules čempionāta desmit kilometru sprinta sacensībās. Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Ilmārs Bricis sacensības noslēdza augstajā 20.vietā.

Piksons un Bricis divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu. Uzvaru izcīnīja vācietis Ārnds Peifers, Piksons viņam zaudēja 42,9 sekundes, bet Bricis - minūti un 16,3 sekundes.

Bricis šosezon Pasaules kausa posmos nebija izcīnījis tik augstu rezultātu, bet Piksonam līdz šim karjerā izcīnīta augstākā vieta Pasaules kausa posmos bija 34.

Piksons uzrādīja 11.labāko slēpošanas ātrumu, bet Bricis slēpošanā bija 24.ātrākais.

Vēl viens Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs divās šaušanās pieļāva četras kļūdas un finišēja 66.vietā, neiegūstot iespēju svētdien startēt 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās. Peiferam Rastorgujevs zaudēja trīs minūtes un 5,8 sekundes.

Savukārt labāko simtniekā izdevās iekļūt jaunajam Tomam Praulītim, kurš divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, Peiferam zaudēja četras minūtes un 26,1 sekundi, un ierindojās 95.vietā.

Peifers šaušanās pieļāva vienu kļūdu un par 13 sekundēm apsteidza francūzi Martēnu Fursādu, kurš netrāpīja pat diviem mērķiem. Savukārt vēl par 12,2 sekundēm lēnāks bija trešo vietu izcīnījušais norvēģis Tarjeijs Bē, kurš kļūdījās vienu reizi.

Pasaules čempionātā tiek skaitīti punkti arī Pasaules kausa ieskaitē. Tajā līderpozīciju ar 871 punktu saglabāja Bē, bet cits norvēģis Ēmils Hegle Svensens, kurš šoreiz finišēja piektais, ar 790 punktiem joprojām ir otrais. Savukārt vairs tikai 12 punktus Svensenam zaudē trešajā vietā esošais Fursāds.

Bricis ar 82 punktiem pakāpās uz 54.vietu, Rastorgujevs ar 46 punktiem atrodas 64.pozīcijā, bet Piksons tagad ticis pie 41 punkta, kas viņam dod 70.vietu.

Plkst.15 sāksies 7,5 kilometru distance sievietēm.

Tajās Madarai Līdumai ticis 22.starta numurs, Žanna Juškāne startēs ar 54.numuru, bet Anetei Bricei būs 75.numurs.

Svētdien risināsies iedzīšanas distances, kurām kvalificēsies pa 60 sprinta ātrākajiem sportistiem.

Kā ziņots, čempionāts ceturtdien sākās ar jaukto stafeti. Tajā uzvarēja Norvēģija, bet Latvijas sportisti Līduma, Juškāne, Bricis un Piksons tika apdzīti par apli un palika bez rezultāta. Latvijas komanda tika klasificēta 18.vietā 26 komandu konkurencē.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 13.martam.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu