Buškevics: Boitmanim ir īpašs naids pret mani (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājam Uldim Boitmanim ir īpašs naids pret latviešu saspēles vadītāju Sandi Buškevicu, izteicās pats basketbolists.

Kā ziņots, šīs nedēļas sākumā "Ventspils" komanda pārtrauca līgumu ar Buškevicu, kurā viņš spēlēja kopš decembra sākuma.

"Pirms sezonas trenējos kopā ar "Ventspils" komandu, bet pēkšņi saņēmu negaidītu zvanu no Kārļa Muižnieka, kurš piedāvāja man atbraukt uz viņa trenēto Polijas klubu Sopotas "Trefl". Runa bija par trīs nedēļām, un tam, protams piekritu," atcerējās Buškevics. "Termiņam beidzoties, Muižnieks saņēma zvanu no "Ventspils" komandas ģenerālmenedžera Mārtiņa Rībena, kurš interesējies par Sopotas kluba plāniem attiecībā uz mani. Viss tika izklāstīts, pēc kā arī es saņēmu zvanu, un man tika jautāts vai es vispār vēl būtu gatavs uzvilkt "Ventspils" formu. Ilgi nedomājot, atbildēju, ka ar lielāko prieku to darītu."

"Nebiju vēl nemaz aizdomājies par līguma nosacījumiem. Pēc tam visu apdomājot, protams, atmiņā atausa pagājušās sezonas notikumi, kad tika noslēgts īstermiņa līgums, bet pēc tā tika vēlēti sportiskie panākumi turpmākajā karjerā.To atkārtot man tiešām negribējās," stāstīja Buškevics.

"Atgriežoties Ventspilī, turpināju trenēties ar klubu, neilgi pēc tam tika veiktas pārrunas ar ģenerālmenedžeri, trenera kolektīvs bija apmierināts ar to, ko redzēja treniņos. Atklāti sacīja, ka redz mani "Ventspils" komandā," izteicās Buškevics. "Tikai grūti bija pārliecināt kluba valdes priekšsēdētāju, kuram ir īpašs naids pret mani un kurš darīja visu, lai tikai es nespēlētu "Ventspils" komandā, kā tas jau notika pagājušajā sezonā."

"Beigu beigās ar kopīgiem spēkiem, vairāk jau pateicoties treneru kolektīvam, līgums tika parakstīts līdz sezonas beigām, bet manis minētā persona turpināja cīņu un līgumā ielika punktu, ka pēc mēneša sadarbība ar mani var tikt pārtraukta. Mēnesis pagāja, pretenziju nebija, un līgums turpinājās," atklāja Buškevics, neziņā raustot plecus par to, kāds Boitmanim ir pret viņu aizvainojums. "Protams, ja viņš ir pilsētas patriots, tad tāda attieksme izskaidrojama ar to, ka 2006/2007.gada sezonā, "Ventspils" klubam neparakstot ar mani līgumu, pieņēmu "ASK Rīgas" komandas piedāvājumu. Šajā sezonā šīs divas komandas tikās Latvijas čempionāta finālā un spēcīgāka izrādījās Rīgas komanda."

Buškevics atklāja, ka sākotnēji tomēr šosezon nav piekritis "Ventspils" komandas līguma nosacījumiem, pēc kā Boitmanis, "skaļi bļaustoties pa visu Ventspils olimpisko centru", viņam aizliedzis tur atrasties.

"Olimpiskā centra darbinieki bija tā sabaidīti, kad grūti pat bija dabūt atslēdziņu no dežurantes, lai paņemtu savas drēbes. Domāju, visi pamanīja, kurš olimpiskajā centrā ir saimnieks," stāstīja Buškevics, uzsverot, ka Boitmanis viņu neiebaidīja. "Ja cilvēkam ir tāda nostāja jau sākotnēji, tad, protams, viņš gaidīs brīdi, kad savu iegribu varēs piepildīt. Sagaidīja 3.februāri, kad spēlē ar "VEF Juniors" tika piedzīvota smaga sakāve. Un ilgi gaidītās izmaiņas komandā varēja sākties. Kaut gan es spēlē nepiedalījos traumas dēļ."

Kā ziņots, pēc šīs spēles no "Ventspils" komandas galvenā trenera amata tika atlaists lietuviešu speciālists Aļģirds Brazis.

"Traumu guvu 18.janvārī, kad aizvadījām Eiropas Izaicinājuma kausa maču ar Portugāles komandu "Benfica". Vienā no epizodēm man tika savainota labās rokas plauksta, bet rentgena uzņēmums lūzumus neatklāja," par traumu pastāstīja Buškevics. "Pēc pāris dienām Rīgā apmeklēju plaukstas speciālistu, un sākotnējā diagnoze bija, ka nevaru spēlēt divas trīs dienas. Protams, pēc noteiktā termiņa nekas nebija palicis labāk, bet devos ar komandu desmit dienu izbraukumā - dzēru pretsāpju līdzekļus un mēģināju palīdzēt komandai tik daudz, cik vien bija manos spēkos."

"Atgriežoties Ventspilī, sāpes saasinājās, un pēc atkārtotas vizītes speciālists ieteica neko nedarīt piecas nedēļas. Pašlaik tūskas gandrīz vairs nav un jau brīvi varu darboties ar bumbu," teica Buškevics.

Pagājušās nedēļas nogalē parādījās informācija, ka "Ventspils" komanda noslēgusi līgumu ar amerikāņu aizsargu Demondu Kārteru, kas uzreiz raisīja runas, ka Buškevics varētu tikt atbrīvots no vienības.

"Ventspils nav Maskava, un informācija par kluba nodomiem man pienāca laicīgi, mani pabrīdināja. Tāpēc biju tādam pavērsienam gatavs," teica Buškevics. "Pēc sagrāves 3.februārī sākās ilgi gaidītā komandas tīrīšana. Klubu valdes sēdē tika izlemts, ka komandā ir vajadzīgs pastiprinājums garajā galā un vēl tāda paša tipa spēlētājs kā "VEF Rīga" komandā spēlējošais Trevons Hjūzs, kurš pret "Ventspils" komandu aizvadīja savu labāko spēli."

Zīmīgi, ka Buškevics no "Ventspils" komandas tika atbrīvots dažas dienas pēc spēlētāju pāreju perioda beigām.

"Ceru, ka šī sezona man vēl nebeigsies. Kaut arī Latvijā spēlētāju pārejas laiks ir beidzies, līdz 11.martam jebkurš klubs vēl var pieteikt vienu spēlētāju. Protams, tiek arī meklēti jebkādi varianti ārpus Latvijas. Esmu apņēmības pilns neapstāties, cīnīties un turpināt savu profesionālo karjeru," uzsvēra Buškevics.

"Žēl, ka viss atkal šeit tā ir beidzies, jo labākais sniegums nekur nepazustu sezonas svarīgākajos mačos. Esmu tomēr gadu gaitā ieguvis lielu pieredzi, un man jau sen nav svarīgi paša statistikas rādītāji, jo spēlēju uz komandu, organizēju spēli, patīk disciplīna un gudras izspēles," stāstīja basketbolists. "Man patīk tāda spēle, kā to rāda augstas klases komandas. Pavērojiet, kā spēlē Eiropas grandi, un jūs sapratīsiet, par ko es runāju. Komandas uzvara - tas man ir pats galvenais. Ja uzdotu šo pašu jautājumu "Ventspils" kluba valdes priekšsēdētājam, jebkurā gadījumā par mani atsauksmes būs negatīvas, tādēļ nav vērts pat jautāt. Viņiem par līguma pārtraukšanu ir tik daudz pretrunu, no kā var secināt, ka cilvēks nemaz neiedziļinās un nesaprot, ko dara."

Tomēr Buškevis izteica pateicību "Ventspils" komandas administratīvajam personālam, spēlētājiem un treneriem. "Viņi manas spēlēšanas laikā "Ventspils" komandā ir ieguldījuši ļoti daudz. Par spīti visiem notikumiem, kas pēdējā laikā risinājušies, vēl joprojām varu teikt, ka Ventspils pilsēta ir manas mājas un esmu es vienmēr būšu savas pilsētas un komandas patriots."

"Ventspils" komandas ģenerālmenedžeris Rībens nevēlējās komentēt Buškevica un Boitmaņa personiskās attiecības.

"Spēlētāju atbrīvojām no komandas, jo vēlējāmies nedaudz mainīt komandas spēles zīmējumu un veikt izmaiņas, lai uzlabotu vienības sniegumu," uzsvēra Rībens. "Tomēr par Buškevica un valdes priekšsēdētāja personiskajām attiecībām neņemos spriest."

Buškevics "Ventspils" komandas sastāvā piedalījās piecās Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlēs, kurās vidēji aizvadīto 33 minūšu laikā guva 7,2 punktus un izpildīja 7,8 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Buškevics piedalījās sešās "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlēs, kurās vidēji 18 minūšu laikā guva 3,3 punktus un izpildīja 3,2 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, Buškevics "Ventspils" klubā spēlēja no 1994. līdz 2003.gadam. Pēc tam viņš devās peļņā uz ārzemēm, pievienojoties Stambulas "Galatasaray".

Pavadījis sezonu Turcijā, 2004./2005.gada sezonā Buškevics spēlēja Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo" Krievijā. 2005.gadā aizsargs pievienojās Viļņas "Lietuvos Rytas" komandai, bet pēc gada - toreiz ambiciozajai "ASK Rīga" vienībai.

Pēc atlaišanas no kluba 2008.gadā ilgu laiku basketbolistam nebija darba, bet tā paša gada nogalē viņš devās uz Itāliju, lai pievienotos pastarīšiem Udīnes "Snaidero", tomēr Buškevics atgriezās mājās vēl pirms sezonas beigām.

Pagājušajā sezonā Buškevics atkal uz pusotru mēnesi pievienojās "Ventspils" komandai laikā, kad traumu bija guvis cits saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, tomēr pēc tam abas puses sadarbību neturpināja. "Ventspils" komandā pavadītās deviņas spēles kļuva par vienīgajām, ko Buškevics aizvadīja pagājušajā sezonā.

Šīs sezonas sākumā Buškevics uz mēnesi ilgu pārbaudes laiku pievienojās latviešu speciālista Muižnieka trenētajai "Trefl", tomēr pēc tam abas puses ilglaicīgu līgumu nenoslēdza.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā šobrīd "Ventspils" ar 14 uzvarām 16 spēlēs ieņem pirmo vietu.

Savukārt BBL elites divīzijas kopvērtējumā "Ventspils" ar 16 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu un tajā, visticamāk, noslēgs regulāro sezonu.

Tāpat komanda jau iekļuvusi Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā, kurā spēkosies ar Beļģijas vienību Ostendes "Telenet".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu