"Dinamo'', izpildot kluba uzdevumu, nebūtu kur spēlēt (93)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Rīgas ''Dinamo'' hokeja komanda, sekmīgi izpildot kluba padomes pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīra spēlēm izvirzīto uzdevumu, varētu radīt pamatīgu kuriozu pat pasaules mērogā, jo tai nebūtu pienācīgas arēnas, kur spēlēt.

Jau ziņots, ka a/s "Dinamo Rīga" padome komandai devusi uzdevumu iekļūt Gagarina kausa finālā. Finālsērija paredzēta no 8. līdz 20. aprīlim, taču ''Arēna Rīga'' no 11. līdz 17. aprīlim būs aizņemta, jo tajā notiks U-18 pasaules čempionāts (PČ) hokejā 1. divīzijā A grupā ar sešu komandu piedalīšanos.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla sērijas pirmo mājas spēli 12.martā ''Dinamo'', visticamāk, aizvadīs ''Inbox.lv'' hallē Piņķos, jo ''Arēnā Rīga'' notiks jau agrāk ieplānotais krievu dziedātāja Valērija Meladzes koncerts. Ja sērija ieilgs līdz sestajai spēlei, tad arī 18.martā tā nevarēs notikt ''Arēnā Rīga'', kur tovakar koncertēs vācu grupa ''Gregorian''.

Tas nozīmē, ka ''Arēnā Rīga'' ceturtdaļfinālā mājinieki var aizvadīt tikai vienu no iespējamajām trim spēlēm.

Hokeja spēļu kalendārs tika saņemts jau pēc tam, kad ''Arēna Rīga'' bija noslēgusi līgumu par šiem diviem koncertiem.

Ja ''Dinamo'' pārvarēs ceturtdaļfinālu pret Jaroslavļas ''Lokomotiv'' vai Maskavas apgabala ''Atlant'' un iekļūs izslēgšanas turnīra pusfinālā, būs pamatīgi apdraudēta Latvijas izlases gatavošanās pasaules čempionātam Slovākijā.

''Dinamo'' ir tās bāzes komanda. Pusfināli ritēs no 23. līdz vismaz 29. martam, taču jau 30. martā un 1. aprīlī Šelefteo izlasei paredzētas pirmās pārbaudes spēles pret Zviedrijas valstsvienību.

Atšķirībā no pagājušajā gada, kad līdz KHL finālam aizkļuva Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais HK MVD, šogad treneri jau ir brīvi, jo to vadīto komandu Maskavas ''Dinamo'' rīdzinieki izslēdza jau astotdaļfinālā.

Sekmīgi pildot kluba padomes izvirzīto uzdevumu, Latvijas izlase iespējami spēcīgākajā sastāvā varētu aizvadīt tikai divas pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta 25. un 26. aprīlī pret Norvēģiju. Vēl ir pārbaudes spēles 7. un 8. aprīlī Rīgā pret Somiju un 13. un 14. aprīlī Insbrukā ar Austriju.

AS ''Dinamo Rīga'' padomi vada Juris Savickis. Tajā ir arī Guntis Ulmanis, Aigars Kalvītis, Krists Freibergs un Aldis Pauniņš.

Komentāri (93)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu