«Nordea» maratonam ir jākļūst par numur viens Austrumeiropā (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz «Nordea» Rīgas maratonam, kas notiks 19.maijā, atlikuši tikai divi mēneši, tādēļ šodien norisinājās preses konferences, kurā informēja par jaunākajām aktualitātēm. «Nordea» Rīgas maratona pasākuma organizatori šogad neplāno veikt krasas izmaiņas sacensību norisē. Tomēr viens jauninājums gan būšot - dalībniekiem būs iespēja izveidot apakškomandas lielajām komandām.

Distances paliks nemainīgas

«NECom» valdes priekšsēdētājs un organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords atklāja, ka šajā sezonā distanču skaits (klasiskais maratons, pusmaratons, 10 kilometru un piecu kilometru skrējiens) un trase paliks nemainīga. «Nordea» maratona rīkotāji pieturēsies pie pārbaudītām vērtībām.

«Gatavojoties maratonam, mēs lielāku uzmanību pievērsīsim dalībnieku izglītošanai, tādēļ esam izveidojuši skriešanas skolu. Tā palīdzēs cilvēkiem pienācīgi sagatavoties maratonam. Pirmais treniņš norisināsies jau šo svētdien Mežaparkā,» sacīja Nords.

«Rīgas 2014»

««Nordea» maratons būs lielisks ģenerālmēģinājums Eiropas kultūras galvaspilsētai - «Rīga 2014». Piedomāsim, lai šajā laikā vecpilsētā tiek atspoguļoti galvenie mūsu kultūras un vēstures objekti,» teica Nords.

Pasākuma organizatori pauda cerību, ka gaidāmajā «Nordea» maratonā varētu startēt no trīs līdz pieciem tūkstošiem ārvalstu dalībnieku.

Savukārt «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis paziņoja, ka šogad būs iespēja lielajās komandās izveidot apakšvienības.

Pieteikušies pieci tūkstoši

Jāatzīmē, ka šogad «Nordea» maratona krekla dizainu izveidoja mākslinieks Krišs Salmanis. Maratona oficiālo skriešanas kreklu kolekcija ir aizsākta no 2008.gada, katru reizi pieaicinot Latvijā pazīstamu mākslinieku dizaina sagatavošanai.

«Pieteikušies šobrīd ir pieci tūkstoši cilvēku,» atklāja Nords. «Varu atklāt, ka tendence šajā periodā ir tāda pati kā pagājušajā «Nordea» maratonā,»

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs piebilda, ka Rīgas maratonam ir jākļūst par numur viens Austrumeiropā. Mēra apgalvojumam piekrita arī Nords un pārējie preses konferences dalībnieki.

Oficiāli dalībnieku reģistrācija 2013.gada «Nordea» Rīgas maratonam tika sākta pagājušā gada septembrī.

«Nordea» Rīgas maratons šogad notiks 19.maijā.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada, un pagājušajā gadā pasākums pulcēja 18 180 dalībnieku no 59 pasaules valstīm. «Nordea» Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra «NECom».

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu