Pasaules čempionātā jauktajā stafetē uzvar norvēģu biatlonisti (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ar Norvēģijas komandas triumfu jauktajā stafetē (2x6+2x7,5 km) ceturtdien Krievijas pilsētā Hantimansijskā sākās 2011. gada pasaules čempionāts biatlonā. Latvijas komanda tika apdzīta par apli un palika bez ieskaites.

Norvēģijas izlases biatlonisti (Tūra Bergere, Kristina Anna Flatlanda, Ūle Einārs Bjērndālens un Tarjeijs Bo) pieļāva septiņas kļūdas, bet soda apļi nebija jāmēro.

Skandināvijas komanda tika pieskaitīta pie favorītēm un 2x6+2x7,5 kilometru distanci veica pēc stundas, 14 minūtēm un 22,5 sekundēm, kas bija par 22,9 sekundēm ātrāk nekā Vācijas biatlonistu iespētais (0+8).

Trešo vietu, uzvarētājiem zaudējot minūti un 16,2 sekundes, izcīnīja Francijas jauktā komanda, kura astoņās šaušanās nenogāza tikpat mērķu, tomēr soda apļi nebija jāslēpo.

Latvijas komanda (Ilmārs Bricis, Edgars Piksons un Madara Līduma, Žanna Juškāne) palika bez rezultāta, jo neilgi pirms finiša tika apsteigta par apli. Latvija brīdī, kad tika apdzīta (Piksons), ieņēma 18. pozīciju 26 komandu konkurencē. Tad līderei latvieši zaudēja septiņas minūtes un 13,8 sekundes (1+12).

Distancē Latvijas biatlonisti atradās robežās no 25. līdz 18. vietai.

Sacensības turpināsies sestdien, 10 kilometru sprintā (plkst. 13.30) startējot vīriešiem, bet tajā pašā dienā (plkst. 14.55) 7,5 kilometru sprintu veiks sievietes.

Latviju PČ vīriešiem pārstāv veterāns Ilmārs Bricis, Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs un Jānis Bērziņš, bet sievietēm piedalās Madara Līduma, Anete Brice un Žanna Juškāne.

Pasaules čempionātā tiks sadalīti 11 medaļu komplekti. Sacensības Krievijā noslēgsies 13. martā ar 4x6 km stafeti dāmām.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu