Peugeot Lemānā brauks ar hibrīdu (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Šā gada Lemānas 24 stundu izturības sacensībās, kas norisināsies 11. un 12. jūnijā, vēl redzēsim "parastu" Peugeot dīzeļmašīnu, turpretim jau nākamgad tās vietā varētu stāties hibrīdauto.

Ženēvas auto izstādē Peugeot demonstrē savu jaunāko LMP1 klases sacīkšu auto - 908 HYbrid4. Tas ir auto, kam uzstādīts 3,7 litru V8 HDI FAP dīzeļdzinējs ar 550 zirgspēkiem un hibrīdmodulis, kas prot pieglabāt bremzēšanas laikā atbrīvoto kinētisko enerģiju, lai paātrināšanās laikā to uz dažām sekundēm pievadītu aizmugurējiem riteņiem.

Foto: Peugeot

Sistēma, ko veido litija jonu baterijas un elektromotors, uzkrāto enerģiju atdod automātiski, proti, automobilī nav podziņas, kas ļauj pilotam pašam izvēlēties brīdi, kad aizmugurējiem riteņiem novadīt papildu 60 kilovatus (apmēram 82 ZS). Taču tai pašā laikā 908 HYbrid4 spēj braukt tikai elektrorežīmā, kas, pēc Peugeot informācijas, tikšot izmantots boksu zonā.

Foto: Peugeot

Peugeot tuvākajos plānos ir auto sagatavošana tiktāl, lai tas varētu piedalīties Lemānas testu dienā 24. aprīlī. Pēc tam gan atkal visa uzmanība tiks veltīta 908 HDi FAP, kura uzdevums ir atgriezties virsotnē, no kuras to pērn gāza Audi. Var atzīmēt, ka Audi pēdējos pēdējos piecos gados uzvaru ir izcīnījis četras reizes.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu