Rīgas VEF LBL mačā uzvar «Valmieras» basketbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» sestdien «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārā čempionāta spēlē Rūjienā uzvarēja «Valmieras» komandu. Rīgas klubs aizvadītajā cīņā bija pārāks ar 85:65 (21:14, 21:24, 21:9, 22:18).

Uzvarētāju rindās ar 22 punktiem izcēlās amerikānis Viljams Danjelss, pie 18 punktiem tika Kaspars Bērziņš, bet 12 punkti Artūra Strēlnieka kontā.

«VEF Rīga» šajā mačā iztika bez amerikāņa Ērla Roulenda palīdzības.

Tikmēr «Valmieras» labā 14 punktus guva Agnis Čavars, kurš komandā pēc sezonas uzsākšanas Zviedrijā atgriezās šonedēļ, bet 11 punkti Viktora Iljina kontā.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā tikšanās šosezon. Iepriekšējā mačā ar 107:105 izbraukumā pārāki bija «VEF Rīga» spēlētāji.

«VEF Rīga» savas LBL mājasspēles aizvada reģionos.

LBL kopvērtējumā «VEF Rīga» pašlaik ieņem stabilu pirmo vietu ar 13 uzvarām 14 spēlēs, bet tai ar 13 uzvarām 15 spēlēs seko «Ventspils». «Barons kvartāls» ar 18 panākumiem 27 mačos atrodas trešajā pozīcijā, bet «Jēkabpils» seko ar 17 uzvarām 27 cīņās.

Piekto vietu ar 16 uzvarām 28 spēlēs ieņem «Valmiera», sestā ar 13 uzvarām 29 cīņās ir «Latvijas Universitātes» (LU) komanda, bet septītie ar 11 panākumiem 25 mačos ir «Jelgavas» basketbolisti. Pa 11 uzvarām 28 cīņās tikmēr ir «Jūrmala»/«Fēnikss» un «Liepāja»/«Triobet» kontā.

Desmito vietu ieņem biznesa augstskola «Turība» ar astoņām uzvarām 27 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 16 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība «Barons kvartāls», kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas «VEF Rīga» un «Ventspils», kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu